Kätevimmät imetysvaatteet - Äitiyden Ihme
 

Kätevimmät imetysvaatteet

Jokainen lastaan rintaruokkinut äiti tietää, että imetettäessä vaatteilla on väliä. Nyt kerromme, mitkä vaatekappaleet helpottavat imetystä huomattavasti.
Kätevimmät imetysvaatteet

Viimeisin päivitys: 30 huhtikuuta, 2019

Äidin päälleen pukemat vaatteet ovat isossa roolissa mitä tulee imetyksen helppouteen. Jo nopeasti ja helposti avattava pusero tekee elämästä huomattavasti helpompaa. Markkinoilla on valtavasti nimenomaan imettäville äideille suunniteltuja vaatekappaleita, minkä lisäksi nainen voi hyödyntää monia vaatekaappinsa aarteita myös imetysaikana. Tänään kerrommekin, millaisia ovat kätevimmät imetysvaatteet.

Vaatetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös sen väriin, sillä tummat värit ja kuviot piilottavat ei-toivotut vuodot paljon paremmin kuin vaaleat ja tasaiset värit. Suosittelemme käyttämään liivinsuojia, jotta mahdollisesti erittyvä maito ei sotke vaatteita.

Kätevimmät imetysvaatteet

1. Imetysliivit

Voit tietenkin kääntää tavalliset liivit ylös tai ottaa ne pois imetystä varten, mutta voit ostaa myös erityiset imetysliivit, jotka ovat mukavammat ja nopeammat käytössä.

Niissä on klipsit tai erityiset koukut, jotta osa kankaasta saataisiin pois tieltä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta liivien tukirakenteeseen rintojen ympärillä. Hyvät imetysliivit ovat mukavat ja antavat kaiken tarvittavan tuen, kun rinnat ovat täynnä maitoa.

Kätevimmät imetysvaatteet

2. V-aukkoinen paita

Jos etsit rentoa ja mukavaa paitaa, v-aukkoinen malli on paras valinta. Uurretumpi kaula-aukko on helppo vetää tarpeeksi alas, jotta voit imettää vauvaasi.

Jos olet huolissasi paidan venymisestä, voit valita polyesterista tai lycrasta valmistetun kankaan, joka on joustavampaa. V-aukko mahdollistaa nopean ja helpon imetyksen, eikä äidin tyyli kärsi!

3. Vatsatuki

Kolmantena sitten tämä kangaskappale, eli vatsaa tukeva kangas, joka helpottaa siirtymisessä eri kokoisten housujen välillä. Näin saadaan myös lisätukea ylävartalolle.

Haluat ehkä nostaa paitaasi, kun imetät, mutta et kuitenkaan haluaisi olla ihan täysin vatsa paljaana ihmisten ilmoilla. Voit käyttää vatsatukea vatsan suojaamiseksi katseilta. Näin et tarvitse useampaa paitaa imetykseen suojan saamiseksi.

4. Kaksiosaiset mekot ja yöasut

Jos valitset kaksiosaisia asuja, elämäsi helpottuu hiukan. Voit myös käyttää hihatonta mekkoa sekä yöasuja, joissa on halkiot kainaloiden kohdalla – näitä on hyvin helppo käyttää imetyksessä.

Monet mekot ja yöasut ovat toisaalta kaula-aukosta joustavia.

5. Imetykseen sopivat yöasut

Jos haluat helpottaa imetystä yöllä, voit hankkia erityisesti imetykseen tarkoitetun yöasun. Näin saat imettää vauvaasi hyvin helposti, mutta kuitenkin nukkua mukavasti.

Kätevimmät imetysvaatteet

6. Huivit

Jos haluat hiukan yksityisyyttä, huivit ovat todella käteviä. Leveät huivit, jotka ovat ohutta kangasta, ovat helpoimpia, sillä näin huivin käsittely on helppoa, ja voit siirtää kangasta helposti.

Kaupoissa ja internetissä on tarjolla paljon erilaisia puseroiita, hihattomia toppeja, mekkoja, paitoja ja yöasuja äideille, jotka haluavat mukavampaa imetystä. Suosittelemme väljiä rintaliivejä ja puseroita, sillä tiukkojen vaatteiden aiheuttama paine voi olla epämukavaa ja lisäksi aiheuttaa vahinkoa nänneille.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.