5 vinkkiä, joiden avulla estää lasta piirtämästä seiniin

5 vinkkiä, joiden avulla estää lasta piirtämästä seiniin

Viimeisin päivitys: 15 marraskuu, 2021

Kun vanhempien silmä välttää, lapset keksivät jos jonkinlaisia metkuja. Moni vanhempi on joutunut keskustelemaan lapsensa kanssa esimerkiksi siitä, että seinät eivät ole piirustuspaperia. Jos lapsi kuitenkin koristelee seiniä, vanhempien on tärkeää keskittyä ongelman ratkaisemiseen lapsen nuhtelun sijaan. Lapsi ei yleensä tarkoita väärään paikkaan piirtelyllä pahaa, eikä häntä pitäisi häpäistä käytöksestään. Alla jaamme 5 vinkkiä, joiden avulla vanhemmat voivat pyrkiä estämään lasta piirtämästä seiniin.

5 vinkkiä, joiden avulla estää lasta piirtämästä seiniin

Lapset aloittavat taiteellisten lahjojensa testaamisen noin kahden vuoden iässä, jolloin myös seiniin piirtäminen on kohtalaisen yleinen ilmiö. Tässä kehitysvaiheessa seinä on ideaali kangas lapselle, sillä hän saa seinästä täydellisen tuen kädelleen ja kynän kärjelle. Seinään piirtäminen voi tuntua pienestä lapsesta helpommalta kuin pöydän ääressä paperille piirtäminen. Vanhemmat ovat tietenkin ylpeitä lapsen taidoista ja halusta piirtää, mutta seinien jatkuva putsaaminen tai maalaaminen on harvan vanhemman unelma.

5 vinkkiä, joiden avulla estää lasta piirtämästä seiniin

1. Liitutaulua muistuttavat seinälevyt

Näitä liitutaulua muistuttavia seinälevyjä myydään erikokoisina sekä verkkokaupoissa että osassa koulutarvikkeita myyvistä liikkeistä. Niissä on sileä musta pinta, joka muistuttaa perinteistä liitutaulua. Tämän tyyppisen taulun voi kiinnittää mille tahansa litteälle pinnalle, kuten seinälle. Myös liitutaulumaalilla saa loihdittua helposti lapselle haluamansa kokoisen liitutaulun.

2. Liitutaulut

Kotiin voi hankkia myös perinteisen liitutaulun, johon lapsi voi rauhassa piirrellä sekä valkoisella että värillisillä liiduilla. Liitutaululle voi piirtää kerta toisensa jälkeen, joten se on esimerkiksi paperia ekologisempi vaihtoehto. Liitutaulua ei kuitenkaan suositella allergisille tai astmaa sairastaville lapsille, sillä liidun synnyttämä pöly voi pahentaa oireita. Tällaisessa tapauksessa valkotaulu voi olla varteenotettava vaihtoehto.

3. Vesiliukoiset maalit ja kynät

Markkinoilla on kiinnittymisen estäviä maaleja, jotka voivat olla viimeinen apu tilanteessa, jossa seinille piirtelyä ei saada loppumaan. Maalipinta on helppo puhdistaa mistä tahansa väristä. Lapselle kannattaa myös hankkia vesiliukoisia maaleja ja kyniä, joiden jäljet on helppo poistaa lähes mistä tahansa materiaalista.

5 vinkkiä, joiden avulla estää lasta piirtämästä seiniin

4. Suuret paperiarkit

Jos lasta ei innosta piirtää A4-kokoiselle paperiarkille, hänelle voi hankkia esimerkiksi A4-kokoisia tai vieläkin suurempia arkkeja. Paperia myydään myös suurina rullina, jolloin kokonainen seinä tai osa lattiaa voidaan peittää piirustuspaperilla.

5. Luovuus ja vastuunotto

Vaikka lapselle olisi järjestetty erinomainen piirtämiseen tarkoitettu paikka, seinä tai muu pinta saattaa yksinkertaisesti vetää häntä liikaa puoleensa. Yksi tapa pyrkiä estämään seiniin ja muihin ei-toivottuihin paikkoihin piirtely, on sisällyttää piirtämisprojekteihin omien jälkien siivoaminen. Tämän tulisi olla luonnollinen osa piirustustuokiota, eikä rangaistus, mutta se opettaa lapselle, että hänen teoillaan on seurauksia.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Afasia lapsilla
Äitiyden Ihme
Lue se täällä Äitiyden Ihme
Afasia lapsilla

Afasia on puhehäiriö, joka ilmenee vaikeutena ymmärtää tai tuottaa puhuttua tai kirjoitettua kieltä. Usein molemmat oireet esiintyvät samanaikaises...