10 koko perheen aktiviteettia joulunalusaikaan - Äitiyden Ihme
 

10 koko perheen aktiviteettia joulunalusaikaan

10 koko perheen aktiviteettia joulunalusaikaan
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 25 marraskuuta, 2019

Joulunalusaika ja joulu itse ovat monen lapsen ja aikuisen suosikkiaikaa. Saatte kaiken irti tästä ihanasta ajasta aloittamalla jouluun valmistautumisen ja yhdessäolon jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Tänään listaamme kymmenen koko perheen aktiviteettia joulunalusaikaan.

10 koko perheen aktiviteettia joulunalusaikaan

1. Älkää unohtako valoja

Asuittepa sitten isossa kaupungissa tai pienemmällä paikkakunnalla, lähistöllä on luultavasti jonkinlaisia jouluvaloja, joita ihastella. Voitte totta kai koristella myös oman kotinne ja mahdollisen pihanne valoilla.

2. Vierailkaa joulumarkkinoilla

Monet organisaatiot, oppilaitokset ja yhdistykset järjestävät erilaisia jouluisia tapahtumia joulun alla. Myös monet kaupungit pystyttävät muutama viikko ennen joulua joulumarkkinat, joilla myydään erilaisia käsitöitä, herkkuja ja lahjoja. Jos ostosten tekeminen ei kiinnosta, voitte vain nauttia valoista ja tunnelmasta.

10 koko perheen aktiviteettia joulunalusaikaan

3. Luistelkaa

Lähestulkoon jokainen lapsi pitää luistelemisesta, ja myös vanhempien kannattaa ottaa osaa huviin. Sen lisäksi, että luisteleminen on hyvää liikuntaa, se on hauskaa ajanvietettä, jonka aikana saa nauttia raittiista talvi-ilmasta. Valitkaa paikaksi joko luonnonjää tai jäädytetty kenttä – jos säät eivät salli, jäähalli on hyvä varavaihtoehto.

4. Käykää katsomassa näytelmä

Erilaiset näytelmät ja musikaalit ovat erinomainen koko perheen aktiviteetti. Etenkin isommissa kaupungeissa tarjolla on eri tyyppisiä, teemaisia ja hintaisia vaihtoehtoja.

5. Osallistukaa joulupajaan

On tavallista, että joulun alla lapset alkavat käydä malttamattomiksi ja levottomiksi, joten heille on hyvä keksiä toimintaa, joka kannustaa keskittymään ja rauhoittumaan.

Jos kotikaupungissanne järjestetään erilaisia käsityöpajoja, osallistukaa sellaiseen koko perheen kesken tai ilmoittakaa lapsenne ystävineen kurssille. Joulupajassa lapsi saa valmistaa erilaisia jouluun liittyviä asioita ja valmistautua näin kauan odotettuun joulunviettoon.

6. Vierailkaa museossa

Tämä on erinomainen mahdollisuus opettaa lapselle uusia asioita. Lasta ei kuitenkaan tule pakottaa museokäynteihin, sillä tämä saa aikaan yleisesti negatiivisen asenteen museoita kohtaan.

Valitkaa museo – tai esimerkiksi näyttely – joka kiinnostaa myös lasta. Esimerkiksi luonnontieteellisessä museossa on näytteillä runsaasti lapsia kiinnostavia esineitä.

7. Tutustukaa kotikaupunkiinne

10 koko perheen aktiviteettia joulunalusaikaan

Niin oudolta kuin se kuulostaakin, moni meistä tuntee asuinpaikkakuntansa yllättävän huonosti. Leikkikää siis päivän ajan turisteja omassa kotikaupungissanne ja tutustukaa esimerkiksi sen nähtävyyksiin tai historiaan. Selvittäkää etukäteen esimerkiksi internetistä, mitä kaikkea mielenkiintoista kaupungilla on tarjota.

8. Lähtekää ulos luontoon

Asuittepa missä tahansa osassa Suomea, luonto tuskin on kovin kaukana. Valitkaa kaunis talvipäivä, pakatkaa reppuun eväitä ja kuumaa juotavaa ja suunnatkaa seikkailemaan esimerkiksi metsään.

Lapsille tekee hyvää viettää aikaa luonnossa ja raittiissa ilmassa. Keskellä luontoa on helppo tuntea itsensä vapaaksi ja oppia ympäröivästä maailmasta. Ulkona vietetyn päivän jälkeen lapset nukahtavat illalla nopeasti ja nukkuvat hyvin läpi yön.

9. Viettäkää hauska päivä seikkailupuistossa

Suomessa on monia seikkailupuistoja sekä sisä- että ulkoilutiloissa, joten voitte lähteä koko perheen voimin esimerkiksi kiipeilemään, suorittamaan esteratoja tai temppuilemaan trampoliineilla ja muilla välineillä. Myös kylpylät ja vesipuistot ovat hyvä vaihtoehto, joista lähes kaikki lapset innostuvat.

10. Valitkaa yhdessä joulukuusi

Lähtekää koko perheen voimin valitsemaan kotiin aito joulukuusi. Jos perheellänne tai tuttavillanne on omaa metsää, voitte kaataa puun itse yhdessä lasten kanssa. Kun kuusi on tuotu kotiin, koristelkaa se perheen kesken.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.