Vauvan kylvetykseen tarvittavat tarvikkeet - Äitiyden Ihme
 

Vauvan kylvetykseen tarvittavat tarvikkeet

Jos perheenne on kasvamassa lapsella, ja mietit, mitä kaikkia välineitä vauvaa varten täytyy hankkia, jatka lukemista. Tällä kertaa annamme neuvoja kylpytarvikkeiden hankintaan.
Vauvan kylvetykseen tarvittavat tarvikkeet

Kirjoittanut Naí Botello

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jokainen vanhempi tietää, että vauvan hygieniasta on pidettävä erittäin hyvää huolta. Ravinnon lisäksi puhtaana pysyminen vaikuttaa eniten lapsen yleiskuntoon. Tänä päivänä pienen lapsen pesemisen avuksi on onneksi olemassa monenlaisia apuvälineitä. Alla esittelemme sellaiset vauvan kylvetykseen tarvittavat tarvikkeet, jotka tekevät kylpyhetkestä turvallisen ja mukavan.

Vauvan kylvetykseen tarvittavat tarvikkeet

Vauvan ensimmäiset kylpyhetket voivat olla ensi kertaa vanhemmiksi tulleille melkoisen hermostuttava kokemus. Moni vanhempi miettii, kuinka pientä lasta tulee pidellä tai mitä varotoimia täytyy tehdä. Kun välineet ovat kunnossa, on kylpyhetki kaikille osapuolille miellyttävä ja turvallinen kokemus.

1. Amme

Lapsen kylvetykseen tarvitaan luonnollisesti kylpyamme, ja tähän tarkoitukseen kannattaa hankkia nimenomaan pienille lapsille tarkoitettu amme. Amme voidaan asettaa esimerkiksi tavallisen kylpyammeen sisään tai muuhun turvalliseen paikkaan, josta se ei pääse putoamaan.

Joihinkin kylpyammeisiin on saatavilla erilliset jalat, jotka nostavat ammeen niin korkealle, että vanhemman on helppo pestä lapsi ilman kumartelua. Tärkeintä on valita vankka ja vakaa malli, joka on valmistettu turvallisesta ja hygieenisesta materiaalista.

2. Kylpytuki

Vauvan kylvetykseen tarvittavat tarvikkeet

Ammeeseen asetettava kylpytuki ei ole pakollinen hankinta, mutta se helpottaa vauvan käsittelemisessä ja pesemisessä, kannatellen lasta niin, että vanhemman molemmat kädet jäävät vapaaksi.

3. Liukuestematto

Ammeen pohjalle kannattaa asettaa liukuestematto, joka estää lasta kaatumasta ja liukumasta ammeessa. Jos käytössä on äsken mainittu kylpytuki, matto voidaan asettaa sen alle tuomaan lisätukevuutta. Jos kotona ei ole liukuestemattoa, korvaajana voidaan käyttää pyyhettä.

4. Kylpylämpömittari

Pieni vauva tarvitsee kylpemiseen vain noin 10 cm kädenlämpöistä vettä. Veden lämpötilan voi tarkistaa kyynärpäällä tai kylpylämpömittarilla.

5. Pyyhe kuivaamiseen

Kylvyn jälkeen vauva kiedotaan puhtaaseen pyyhkeeseen ja hänen ihonsa kuivataan varovasti taputellen. Erityisesti vartalon poimukohtiin tulee kiinnittää huomiota, koska kosteiksi jäädessään nämä paikat hautuvat herkästi rikki.

Muita suosituksia vauvan kylvetykseen

Vauvan pesuun ei yleensä tarvita erityistä pesuainetta tai shampoota, vaan pelkkä vesi riittää. Jos vauvan iho on kuiva, voidaan kylpyveteen lisätä muutama pisara kylpyöljyä.

Vauvan kasvot voidaan pestä jo ennen tämän laskemista veteen tai ensimmäisenä kylpyammeeseen asettumisen jälkeen. Kun kasvot on pesty, lapsi lasketaan varovasti ja hitaasti lämpimään veteen häntä koko ajan tukien. Kylvettäjän tulee pestä vauvan kainalot, ihopoimut, korvantaukset, kaula ja takapuoli.

Vauva voidaan kylvettää pari kertaa viikossa, mutta jos vauva hikoilee runsaasti, ei ylimääräisistä pesuista ole haittaa. Kun kylvettäjä pitää liikkeensä koko ajan rauhallisina, lapsi tuntee yleensä olonsa turvalliseksi ja alkaa vähitellen nauttia kylpyhetkistä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.