Käytännölliset imetysvaatteet helpottavat vauvan imetystä - Äitiyden Ihme
 

Käytännölliset imetysvaatteet helpottavat vauvan imetystä

Käytännölliset imetysvaatteet helpottavat vauvan imetystä

Viimeisin päivitys: 05 syyskuuta, 2021

Imetyksestä on monia hyötyjä sekä vauvalle että äidille, ja iso osa tuoreista äideistä päättääkin syöttää lastaan imettämällä. Jatkuva imettäminen voi kuitenkin olla hankalaa etenkin kodin ulkopuolella, missä vaatteiden vaihtaminen tai osittain riisuminen on vaikeaa. Tilannetta auttavat onneksi käytännölliset imetysvaatteet, jotka on suunniteltu yksinomaan imettävien äitien ja pienten lasten tarpeita silmällä pitäen.

Käytännölliset imetysvaatteet, jotka jokainen imettävä äiti tarvitsee

Tavalliset vaatteet saattavat tehdä imettämisestä ja maidon pumppaamisesta epämukavaa ja työlästä. Onneksi markkinoilla on laaja valikoima erityisiä imetysvaatteita, jotka on suunniteltu nimenomaan imetystä varten. Yleensä nämä vaatteet ovat mukavia päällä, eivätkä kiristä tai hinkkaa, minkä lisäksi ne on valmistettu pehmeistä ja hengittävistä materiaaleista

  • Yöasut: Imetystä helpottava yöasu on tarpeen vauvan ensimmäisten elinkuukausien aikana, ja silloin kun vauva syö rintaa vielä öisin. Näissä yöasuissa ja -paidoissa on avoin kaula-aukko sekä napit edessä, jotta rinnan esilleottaminen helpottuu. Tarjolla on laaja valikoima tyylejä ja vaihtoehtoja, joista voit valita mieleisesi.
  • Puserot ja paidat: Mitä käytännöllisiin imetysvaatteisiin tulee, imetyspaita on pakollinen hankinta. Paitaa tulet käyttämään päivittäin, olit sitten kotona tai poissa kotoa. Voit valita hillityn ja eleganssin imetyspaidan. Tällainen paita näyttää aivan tavalliselta paidalta, mutta se mahdollistaa helpon imetyksen. Paidat avoimella kaula-aukolla tai edessä olevilla napeilla tai vetoketjulla ovat loistava apukeino helpottamaan lapsen imetystä. Mitä imetyspuseroihin tulee, myös niitä on tarjolla hyvin elegantteina ja mukavina vaihtoehtoina. Joissakin puseroissa napit on piilotettu, ja joissakin on sisäänommellut samaa väriä olevat rintaliivit. Tämä mahdollistaa vauvan imettämisen ilman, että tulisi riisua koko yläkehoa paljaaksi.
  • Kietaisupaidat ja -mekot: Kietaisupaidat luovat hyvin rennon tyylin. Kietaisupaidassa alla on puuvillainen paita, jonka päältä menee toinen kangaskerros. Nostamalla tämän toisen kerroksen ylös, äidin on helppo imettää lastaan. Paitojen lisäksi markkinoilla on runsaasti erilaisia kietailumallisia mekkoja.
  • Kesäiset imetyspuserot: Jos imetät lastasi kesäaikaan, kevyet puserot, joissa on kauniisti laskeutuva kaula-aukko, ovat erinomainen vaihtoehto. Ylimääräinen kangas rinnalla antaa mukavasti suojaa ja yksityisyyttä imetyshetkeen.
  • Imetykseen sopivat villapaidat: Kylmempinä talvikuukausina imettäminen voi olla jonkin verran haastavaa. Onneksi monet vaatevalmistajat ovat tästä tietoisia, ja niiden tarjonnassa onkin runsaasti erilaisia imetykseen soveltuvia villapaitoja ja collegepuseroita. Näissä paidoissa on rivi nappeja tai neppejä, jotka avautuvat käsivarren alapuolelta. Tällä tavoin lasta on hyvä imettää, ilman että kylmä ilma pääsee yllättämään.
Käytännölliset imetysvaatteet helpottavat vauvan imetystä

Imetykseen sopivat asusteet

Imetysvaatteiden lisäksi on olemassa erilaisia imetystä helpottavia asusteita, jotka ovat paitsi käytännöllisiä, myös usein tarjoavat yksityisyyttä imetyshetkeen.

  • Imetysliivit: Imetysliivit kuuluvat olennaisesti imettävän äidin vaatekaappiin. Niitä olisi hyvä olla kahdet tai kolmetkin, mikäli olet päättänyt imettää vauvaasi. Imetysliivit mukautuvat rintojen kokoon ja painoon, sekä niiden kokemiin muutoksiin imetysaikana. Lisäksi ne auttavat rintoja palautumaan ennen raskautta oleviin muotoihinsa. Kannattaa valita leveäolkaimiset imetysliivit, jotka tukevat rintoja. Kaikista mukavampia ovat puuvillaiset liivit. Imetysliiveissä on kummallakin puolella läpät, jotka voi avata ja sulkea kun imetyksen aika on.
  • Liivinsuojat: On olemassa kertakäyttöisiä sekä kankaisia liivinsuojia. Liivinsuojat laitetaan rintaliiveihin, ja ne imevät ylivuotavan maidon itseensä. Liivinsuojat ovat hyvin hyödyllisiä etenkin vauvan ensimmäisten kuukausien aikana, sillä ne pitävät sinut kuivana. Ne ovat erityisen tarpeellisia silloin, kun sinun pitää olla vauvasta erossa pidemmän aikaa.
  • Imetyssuojat: Jos haluat yksityisyyttä imetykseesi, imetyssuoja on siihen hyvä ratkaisu. Sellaista on helppo pitää mukana laukussa ja ottaa käyttöön, kun imetät vauvaasi julkisella paikalla, ja kaipaat yksityisyyttä.
  • Huivit: Kevyt huivi tai shaali on toinen tapa pitää yksityisyyttä imettäessä lastasi. Lisäksi sen avulla voit pitää vauvan tarvittaessa lämpimänä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.