15 astronomiasta inspiraation saanutta englanninkielistä lapsen nimeä
 

15 astronomiasta inspiraation saanutta englanninkielistä lapsen nimeä

Tänään listaamme 15 nimeä, jotka ovat saaneet inspiraationsa astronomiasta. Voisiko joku näistä olla seuraavan lapsesi nimi?
15 astronomiasta inspiraation saanutta englanninkielistä lapsen nimeä

Viimeisin päivitys: 17 lokakuuta, 2020

Kun nainen saa selville olevansa raskaana, yksi hänen ensimmäisistä ajatuksistaan on usein se, onko vauva tyttö vai poika. Raskauden edetessä hän alkaa pohtia erilaisia nimivaihtoehtoja lapselle. Jotkut ovat alusta alkaen varmoja lapsen nimestä, kun taas toiset etsivät inspiraatiota eri aihealueilta raskauden loppuun asti. Tänään jaamme tätä tehtävää helpottamaan 15 astronomiasta inspiraation saanutta englanninkielistä lapsen nimeä.

15 astronomiasta inspiraation saanutta englanninkielistä lapsen nimeä

15 astronomiasta inspiraation saanutta englanninkielistä lapsen nimeä

Pojan nimet

 • Arthur: Arthur on ollut suosittu englanninkielinen pojan nimi jo vuosia. Monet uskovat, että nimi on peräisin sanasta “Arcturus”, kolmanneksi kirkkaimmasta yötaivaan tähdestä. Se on myös antiikin kreikkalainen nimi, jolla on erityinen merkitys: se tarkoittaa Karhunvartija-tähtikuviota, joka on Otavan sekä Pienen Karhun läheisyydessä.
 • Izar: Izar tarkoittaa kaksoistähteä. Nimi on arabialaista alkuperää ja tarkoittaa “huntua”.
 • Perseus: Perseus on tunnettu nimi mytologiassa – kyseessä on henkilö, joka katkaisi meduusan kaulan. Perseus tarkoittaa myös tähtikuviota.
 • Oberon: Kun on kyse astronomiasta, ei puhe ole ainoastaan tähdistä vaan myös planeetoista. Tässä tapauksessa Oberon on yksi Saturnuksen satelliiteista. Tämä satelliitti on saanut nimi-inspiraationsa yhdestä kansainvälisen kirjallisuuden historiallisimista ja merkittävimmistä kirjailijoista, nimittäin William Shakespearesta. Oberon on yksi hänen kirjoittaman teoksensa Kesäyön unelman henkilöistä.
 • Suhail: Suhail tarkoittaa jaloa ja ylhäistä arabian kielellä, ja on kolmanneksi kirkkain tähti Purjeen tähdistössä.
 • Leo: Myös Leo on yksi astronomiasta inspiraationsa saanut lapsen nimi. Tämä tähdistö sijoittuu Ravun- ja Neitsyt-tähdistöjen väliin. Sen merkitys on aina linkittynyt leijonan hahmoon ja voimaan.
 • Donati: Italialainen astronomi Giovanni Battista Donati oli ensimmäinen henkilö, joka sai otettua komeetasta valokuvan. Tästä syystä komeetta on saanut nimensä Donatin mukaan.

Tytön nimet

15 astronomiasta inspiraation saanutta englanninkielistä lapsen nimeä
 • Atria: Tämä on Etelän kolmio-tähtikuvion kirkkain tähti.
 • Cordelia: Aivan kuten poikien nimi Oberon, myös Cordelia on peräisin tunnetun englantilaisen kirjailijan William Shakespearen teoksesta. Myös se on yksi Saturnuksen satelliiteista. Cordelia on yksi Kuningas Lear-näytelmän naishahmoista, nimittäin kuninkaan nuorin tytär.
 • Eris: Kreikkalaisessa mytologiassa Eris on eripuran jumalatar. Lisäksi se on aurinkokuntamme yhden kääpiöplaneetan nimi, joka on myös suurin kääpiöplaneetta, jonka astronomit tuntevat. Eris on melkein kymmenes planeetta aurinkokunnassamme.
 • Luna: Vaikka Luna on myös espanjankielinen sana, se on myös ehkäpä yksi tunnetuimmista astronomiasta inspiraationsa saaneista englanninkielisistä nimistä. Luna tarkoittaa kuuta, ja olemme monesti saattaneet kuulla tämän nimen mm. lauluissa.
 • Nereida: Tämä tähti on löydettävissä Kauriin tähdistöstä, jossa se on neljänneksi kirkkain tähti. Nereida tarkoittaa arabiaksi “hyvien uutisten kantajaa”.
 • Miranda: Miranda on pienin Uranus-planeetan viidestä satelliitista. Myös tähän nimeen liittyy William Shakespeare, sillä tämä nimi kuuluu näytelmän Myrsky päähenkilön tyttärelle.
 • Alhena: Alhena on Kaksoset-tähdistön kolmanneksi kirkkaimman tähden entinen nimi. Nimen tarkoitus “polttomerkki” on peräisin arabian kielestä, jossa sillä on ollut merkitys kamelin niskaan laitettuna polttomerkkinä.
 • Talitha: Viimeinen astronomiasta vaikutteen saanut nimi on Talitha, joka on annettu Otava-tähtikuvion kaksoistähdelle, ja joka on tähdistön yhdeksänneksi kirkkain tähti. Nimi tarkoittaa “kolmatta” merkityksessä “gasellin kolmas loikka” saavuttaakseen tähdet. Lisäksi Talitha esiintyy evankeliumeissa, joissa se tarkoittaa “pientä tyttöä”.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.