Tulisiko hänestä hyvä isä? - Äitiyden Ihme
 

Tulisiko hänestä hyvä isä?

Tulisiko hänestä hyvä isä?
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 30 maaliskuuta, 2020

Kun mies tai nainen kokee löytäneensä unelmiensa kumppanin, hän alkaa usein muutaman kuukauden yhdessä olon jälkeen miettiä vakavammin yhteistä tulevaisuutta. On tavallista, että lapsia toivovat henkilöt miettivät, olisiko puoliso myös hyvä isä tai äiti. Kysymykseen ei voi saada täysin varmaa vastausta ilman lasten hankkimista, mutta tietyt luonteenpiirteet ja tavat voivat antaa viitteitä siitä, millainen vanhempi ihmisestä kasvaisi. Tänään keskitymme listaamaan nimenomaan hyvän isän piirteitä.

Hänestä voi tulla hyvä isä, jos..

Hän näyttää tunteensa

Häntä ei pelota tai hävetä näyttää ja puhua tunteistaan, ja hän on valmis laittamaan itsensä likoon niin hyvässä kuin pahassakin. Hän tekee selväksi, mitä haluaa ja ei halua, ja pariskuntana pystytte puhumaan asiat halki ja tekemään yhdessä päätöksiä. Kaikki tämä ennakoi sitä, minkälaisia tunteita mies näyttää tulevaisuudessa myös omille lapsilleen – ja opettaa myös heitä ilmaisemaan tunteensa rohkeasti.

Hän välittää kumppanistaan

Tulisiko hänestä hyvä isä?

Hän on ajan tasalla siitä, mitä perheen sisällä tapahtuu. Mies, joka todella välittää, muistaa esimerkiksi kumppanilleen tärkeät päivät ja tapahtumat. Hän arvostaa puolisoaan olipa tällä hyvä tai huono päivä. Hän hemmottelee naista, eikä päästä tätä viereltään ennen kuin tällä on parempi olo. Hän tekee kaiken mahdollisen tehdäkseen puolisonsa onnelliseksi ja saadakseen tämän hymyilemään.

Hän on itsenäinen ja osaa huolehtia itsestään

Hän kohtelee sinua hyvin ja kunnioittaa parisuhdettanne, mutta osaa keskittyä myös omiin kiinnostuksen kohteisiinsa. Hän on itsenäinen ja osaa huolehtia itsestään, kodistaan ja lähimmäisistään. Hänen ei tarvitse soittaa äidilleen tehdäkseen päätöksiä.

Tulisiko hänestä hyvä isä?

Hänellä on hyvä huumorintaju

Hän rakastaa pelleilyä ja sitä, että saa sinut nauramaan. Hän haluaa tehdä kumppaninsa iloiseksi ja nähdä tämän hymyilevän ja nauravan.

Hän pitää lapsista

Tulisiko hänestä hyvä isä?

Huomaat, että hän hymyilee hellästi nähdessään pienen lapsen. Hän haluaa aina mahdollisuuden tullen leikkiä pienten sukulaislastensa kanssa ja hän kohtelee lapsia kiltisti ja kunnioittavasti. Tämä on hyvä osoitus siitä, että hänestä tulee onnellinen ja leikkisä isä.

Hän ajattelee myös tulevaisuutta

Hän muistaa, että kyse ei ole ainoastaan nykyhetkestä, ja hän on tehnyt myös pitkän tähtäimen suunnitelmia, joihin kumppanikin kuuluu. Suunnittelette parisuhteenne rakentamista askel askeleelta, tarkoittipa se sitten avoliittoa, avioliittoa, yhteisen kodin hankkimista tai perheen perustamista.

Hän pysyy rauhallisena paineen alla

On yleistä olettaa, että nainen pitää perheessä yllä rauhaa. Mikäli naisen kärsivällisyys kuitenkin pettää, miehen täytyy pystyä hallitsemaan tilanne rauhallisesti – tämä on hyvä merkki siitä, että hän hallitsee myös omat tunteensa.

Hän on 100-prosenttisen luotettava

On ilmiselvää, että luottamus on suhteen kulmakivi. On tärkeää, että kumppaniin voi luottaa niin arjessa kuin isoissa ja tärkeissä päätöksissäkin. Takaiskujen kohdatessa puolisoiden on oltava toistensa tukena.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.