Lapsesta kertova tatuointi - 9 ideaa - Äitiyden Ihme
 

Lapsesta kertova tatuointi - 9 ideaa

Lapsesta kertova tatuointi - 9 ideaa

Viimeisin päivitys: 16 maaliskuuta, 2020

Tatuoinnit ovat tänä päivänä hyvin yleisiä, ja monen vanhemman ihoa koristaa myös lapsesta kertova tatuointi. Uuden perheenjäsenen syntymä taianomainen kokemusm ja lapsi jättää lähtemättömän jälkensä vanhempiensa sieluun. Miksipä tätä jälkeä ei voisi lisätä konkreettisesti iholle?

Suosituksia lapsesta kertovaa tatuointia harkittaessa

Olipa tatuoinnin aiheena mikä tahansa, prosessiin pätevät samat säännöt, ja tärkeintä on valita tatuoija oikein. Sen lisäksi, että artistin on työskenneltävä kunnollisessa liikkeessä ja noudatettava tarkasti hygieniasääntöjä, tatuoinnin ottajan tulee pitää hänen tyylistään. Suosittelemme siis tutustumaan eri tatuoijien portfolioihin ennen ajan varaamista. On hyvä muistaa, että tässäkin asiassa pätee sääntö siitä, että halvalla ei saa hyvää.

Toinen mielessä pidettävä asia on, että tatuointi on ikuinen. Tänä päivänä tämä väittämä ei tietenkään pidä täysin paikkaansa, sillä tatuointi on mahdollista poistattaa, mutta kyseessä on kallis ja kivulias projekti. Tatuoinnin ottamista kannattaa siis aina harkita tarkkaan, eikä hetken mielijohteesta kannata kävellä sisään ensimmäiseen tatuointiliikkeeseen. Ammattitatuoijan pöydälle onkin yleensä muutaman kuukauden jono.

On myös hyvä muistaa, että tatuointi vaatii hoitamista ensimmäisten viikkojen ajan. Sen lisäksi, että iho on puhdistettava ja rasvattava säännöllisesti, esimerkiksi rankkaa liikuntaa, saunomista ja uimista on vältettävä tatuoinnin oton jälkeen.

Lapsesta kertova tatuointi – 9 ideaa

1. Lapsen jalanjäki

Turvallisuussyistä joissakin maailman sairaaloissa otetaan lapsen synnyttyä jalanjäljet musteen avulla. Tämä on erinomainen idea, jota voidaan hyödyntää myös tatuoinnissa.

2. Suurelle perheelle

Jos perheesi on suuri ja haluat ikuistaa ihollesi kaikkien lastesi nimet, voit pyytää tatuoijaa suunnittelemaan sinulle esimerkiksi perheen sukupuun.

Lapsesta kertova tatuointi

3. Uskonnolliset tatuoinnit

Voit käyttää lastesi nimiä muodostaaksesi niistä ristitatuoinnin, joka näyttää komealta esimerkiksi käsivarressa tai selässä. Toinen tapa ottaa uskonnollinen tatuointi lapsen nimestä, on lisätä kuvaan syntymäpäivä ja joitakin yksityiskohtia, jotka tuovat mieleen kyseisen päivän uskonnollisen merkityksen.

4. Urheilullisen lapsen vanhemmalle

Jos lapsesi on urheilija tai liikunnallinen, voit tatuoida hänen nimensä sellaisen symbolin viereen, joka edustaa hänen lempiurheiluaan, asemaansa joukkueessa tai muuta vastaavaa. Voit myös tatuoida lapsen nimen rannekorun muotoisesti, jotta kuva on aina näkyvillä.

5. Tatuointi lapsen käsialasta tai piirustuksesta

Yksi hauska idea on lapsen nimen tatuoiminen hänen omaa käsialaansa käyttäen. Pyydä lasta kirjoittamaan nimensä paperille ja ota paperi mukaasi tatuoijan luokse, joka muuttaa kirjoituksen tatuoinniksi. Toinen vaihtoehto on ikuistaa lapsen piirustus omalle iholle.

6. Syntymäajan ikuistaminen

Suuri kello, jossa on viisarit lapsen syntymäajan merkiksi, on yksi vaihtoehto, ja voit myös keksiä tavan lisätä tatuointiin myöhemmin syntyvien lasten tietoja.

7. Pariskuntatatuointi

Lapsesta kertova tatuointi

Yksi tapa jakaa ilo uudesta perheenjäsenestä on hankkia yhden kokonaisuuden muodostavat tatuoinnit puolison kanssa. On kaunista, jos kumppaneilla on käsivarsissaan tatuoinnit, jotka muodostavat yhteen asetettuina esimerkiksi lapsen nimen.

8. Voimamiehille

Liikunnallisille vanhemmille lapsen nimen tatuointi lihaksikkaaseen käsivarteen tuo ulkonäköön hellyyttä ja ylpeyttä vanhemmuudesta. Tärkeää tässä on se, että ihminen tuntee olonsa mukavaksi ja osaa arvostaa taideteosta. Lapsi tuo kotiin paljon iloa, ja jos hän on läsnä myös ihollasi tatuoinnin muodossa, kannat aina hänen luomaansa iloa mukanasi.

9. Tatuointi lapsen kasvoista

Oman lapsen kasvojen kuva iholla voi olla mahtava idea. Paikaksi kannattaa valita jokin mahdollisimman tasainen ja tarpeeksi suuri kohta kehosta.

Lapseen liittyvä tatuointi voi olla ele, jota lapsi arvostaa suuresti kasvettuaan isoksi. Ja ken tietää, hänhän saattaa itse myöhemmin hankkia sinuun liittyvän tatuoinnin! Tärkeää on se, että taiteen lisäksi pohditaan sitä ainutlaatuista yhteyttä, joka säilyy unohtumattomana elämän läpi ja kuvastuu iholla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Karim Reef. (2015). RITES: Tattoo Psychology: Art or Self Destruction? Modern-Day Social Branding. The Huffington Post.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.