11 tapaa ottaa lapset osaksi häitä - Äitiyden Ihme
 

11 tapaa ottaa lapset osaksi häitä

11 tapaa ottaa lapset osaksi häitä
Marisol Rendón Manrique

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvatuksen kandidaatti Marisol Rendón Manrique.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Häät ovat loistava tapa juhlistaa rakkautta ja ovat yleensä hääparin elämän onnellisimpia ja ikimuistoisimpia päiviä. Monet parit, joilla on lapsia, haluavat ottaa myös lapset osaksi häitä. Sen lisäksi, että lapsi voi olla jollain tapaa mukana itse hääseremoniassa, hän todennäköisesti nauttii, jos saa osallistua häiden suunnitteluun.

11 tapaa ottaa lapset osaksi häitä

1. Yhdessä alttarille

Perinteisesti isä saattaa morsiamen alttarille. Perinteitä voi kuitenkin uudistaa, joten mikset antaisi lapsesi saattaa sinut alttarille. Oli kyseessä sitten lapsi tai nuori, olisi se erityinen ja symbolinen rooli koko seremoniassa.

2. Valat myös lapsille

Tämä sopii hyvin kummassakin tilanteessa: oli kyseessä lapset edellisestä suhteesta tai lapset tulevan aviomiehesi kanssa. Joka tapauksessa lapsesi tulee yllättymään ja liikuttumaan, kun omistat kirjoittamasi valat myös heille. Sinä ja puolisosi voitte kirjoittaa valat lapsillenne, jotka ovat perheenne sydän.

11 tapaa ottaa lapset osaksi häitä

3. Esineen symbolinen vaihto

Vanhemmat ja lapset voivat antaa toisilleen jonkin esineen, joka toimii symbolina muodostamallenne perheliitolle. Voitte suunnitella riipuksen tai rannekorun, joka kuvastaa yhteyttänne vanhempina ja lapsina.

4. Valokuvaus

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tästä tärkeästä päivästä haluaisi vaalia muistoja ikuisesti. Yksi tapa ottaa lapset osaksi häitä on ottaa heidät mukaan valokuvaukseen.

5. Koreografia tai muu taiteellinen ohjelmanumero

Lapset voivat esittää ohjelmanumeron häävastaanotolla. Hyödynnä lasten taidot ja anna heidän esiintyä häävieraille. Morsian, sulhanen ja lapset voivat yhdessä esittää shown, joka lähentää perheenjäseniä entisestään.

11 tapaa ottaa lapset osaksi häitä

6. Valokuvat häistä

Jotta teini-ikäinen lapsi voi myös osallistua häiden järjestämiseen, on hyvä ajatus antaa hänelle kamera tai puhelin, jolla hän voi ottaa kuvia häistä, niin vieraista kuin itse hääparistakin. Sen lisäksi, että lapsella on mukavaa tekemistä, saatte kauniita kuvia muistoksi tästä erityisestä päivästä.

“Onnistuneeseen avioliittoon vaaditaan rakastumista yhä uudelleen ja uudelleen ja aina saman henkilön kanssa.”

– Migon McLaughlin –

7. Musiikki

Yksi mahtava tapa ottaa lapset osalliseksi hääpäivää on antaa heidän valita häissä soitettava musiikki. Anna lapsille vapaus valita musiikkia häävastaanotolla soitettavaksi, ja samalla myös pyytää häävieraita osallistumaan musiikin tahdissa tapahtuvaan ohjelmanumeroon. Lapset tulevat varmasti yllättämään sinut luovuudellaan.

8. Morsiusneidot ja sulhaspojat

Ei ole olemassa minkäänlaista sääntöä, että morsiusneitojen ja sulhaspoikien tulisi olla aikuisia. Voitte yllättää muut antamalla nämä roolit lapsienne kannettavaksi. Täten lapsilla on johtava rooli niin itse seremoniassa kuin häiden suunnittelussakin. Voitte esimerkiksi pyytää lapsilta apua hääpaikan koristeluun.

11 tapaa ottaa lapset osaksi häitä

9. Puhe

Mikä olisikaan parempi tapa toivottaa häävieraat tervetulleiksi, kuin lasten pitämän puheen avulla. Auta lapsia valmistelemaan vilpitön ja onnellinen puhe kunnioittamaan tätä erityistä päivää. Muutaman minuutin ajan lapset saavat toimia juhlallisuuksien päähenkilöinä.

10. Hääkakun koristeet

Hääkakun päällä olevat sulhas- ja morsiankoristeet edustavat täydellisesti aviomiehen ja -vaimon välistä avioliittoa. Mikset lisäisi hääkakun päälle myös lapsianne kuvaavat koristeet. Ne symboloisivat upeasti koko perheenne liitosta.

Voit pyytää kakuntekijää luomaan koristehahmot sokerimassasta tai muovista – näin olisi jokaisesta perheenjäsenestä oma koristehahmo hääkakkuun. Löydät varmasti lähiseudulta tai internetistä taitavia kakkuleipureita, jotka osaavat luoda upeita kakkukoristeita.

11. Ruoka ja kakku

Kun menette koemaistamaan häissä tarjottavaa ruokaa ja kakkua, pyytäkää lapsianne mukaan. Antakaa lapsille mahdollsuus valita alkupaloja, kakkumakuja sekä päivällisvaihtoehtoja.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.