Suolaliuos: taikaneste flunssan hoitoon
Suolalious on perustasolla seos aineista, jotka ovat yhteensopivia ihmisen elimistön kanssa.
Suolaliuosta käytetään useisiin lääkinnällisiin tarkoituksiin: jauheen laimentamiseksi ruiskeisiin, muiden aineiden saamiseksi elimistöön ja veren korvaamiseksi haavojen hoidossa.
Sitä käytetään myös eräässä tietyssä tarkoituksessa “taikaliuoksena” – viittaamme tässä tietysti suolaliuoksen käyttöön lasten nenän tukkoisuuden poistajana flunssan iskiessä.
Jos haluat käyttää fysiologista suolaliuosta lapsen flunssan parantamiseksi, olet valinnut hyvin! Kannattaa kuitenkin olla selvillä eräistä ohjeista, jos et ole vielä tietoinen siitä, kuinka suolalious voi olla avuksi nenän tukkoisuuden hoidossa ja kuinka sitä kannattaa käyttää.
Nyt kerromme siis aiheesta ottamalla esiin tavallisia kysymyksiä ja niiden vastaukset – jatka lukemista ja turvaa suolaliuokseen, kun kyseessä on lapsesi flunssa!
Onko suolaliuos jotenkin vaaraksi lapsille?
Ei, sillä suolalious koostuu vedestä suurimmaksi osaksi, ja myös monista muista aineista, jotka ovat ihmisen keholle haitattomia.
Kukaan ei siis ole allerginen suolaliuokselle. Se ei myöskään reagoi muiden lääkkeiden kanssa.
Kuinka suolaliuosta käytetään lapsen nenän tukkoisuuden poistamiseksi?
Lastenlääkärit suosittelevat neljäsosan tipetin sisällöstä laittamista kumpaankin sieraimeen kolme kertaa päivässä. Jos huomaat, että lapsesi ei voi hengittää kunnolla, sillä nenä on hyvin tukkoinen, voit lisätä annostelua viiteen kertaan päivässä.
Me suosittelemme kuitenkin lastenlääkäriltä asiasta kysymistä ennen kuin otat tämän hoidon käyttöön.
Tekniikka, jota liuoksen laittamisessa käytetään, on hyvin helppo. Voit laittaa lapsesi syliisi kasvot ylöspäin, pitää päätä ja laittaa pipetistä neljäsosan yhteen sieraimeen. Toista sitten tätä samaa toisenkin sieraimen kohdalla.
Tulet huomaamaan, kuinka liuos saa nenän valumaan, ja siten lapsesi voi hengittää paremmin.
Mistä suolaliuosta voidaan hankkia?
Jos et voi lähteä kotoa, mutta tarvitset suolaliuosta, voit valmistaa sitä itsekin.
Menetelmä on hyvin helppo:
Keitä litra vettä. Kun vesi kiehuu, lisää mukaan yhdeksän grammaa natriumkloridia, eli tavallista suolaa. Anna kiehua muutaman sekunnin ajan.
Sitten ota kattila liedeltä ja anna nesteen viilentyä. Kaada seos aikaisemmin sterilisoimaasi pulloon, ja jätä viilentymään.
Kun neste on huoneenlämpöistä, voit laittaa sitä lapsesi sieraimiin sen mukaan kuin on tarvetta.
Suositellaan kuitenkin, että aina käytetään apteekin suolaliuosta, sillä näitä valmistetaan laboratorioissa, ja siten niissä ei ole bakteereja.
Miksi kannattaa käyttää mieluummin suolaliuosta kuin nenäsuihketta?
Siksi, että vesi on aina tehokas apu myrkyllisten aineiden poistamiseksi. Suolaliuos koostuu pääosin vedestä, ja se ei tuo yhtään riskiä nenän vuotojen muuttumisesta paksummiksi.
Muista, että sierainten pitäminen kosteutettuna saa ne vähemmän tukkoisiksi. Oikeanlainen suolaliouksen käyttö voi auttaa kehoa poistamaan bakteereja, kun lapsella on flunssa.
Se voi myös poistaa viruksia ja muita allergeeneja, jotka majailevat nenän kanavissa.
Suolaliuos on oikea taikaneste flunssan hoitoon
Kuten nyt tiedät, suolaliuos voi olla loistava apu flunssan hoidossa.
Tavallista flunssaa ei tulisi hoitaa antibiooteilla, antihistamiineilla tai millään muillakaan lääkkeillä. Nämä tuotteet tuovat riskin siitä, että vuodot muuttuvat paksummiksi, ja siten niiden poistuminen kehosta voi viedä kauemmin.
Kun ilmenee kuumetta ja se ei ole tulosta mistään muusta sairaudesta, sitä tulisi alentaa sellaisilla lääkkeillä, jotka lastenlääkäri määrää. Käytä lääkettä lapsesi painon perusteella ja seuraa ohjeita tarkasti.
Voit myös hyödyntää viileitä kääreitä lapsen otsalla, jotta voisit paremmin alentaa kehon lämpöä.
Äideille siis tiedoksi, että flunssaa kannattaa hoitaa vedellä – tämä neuvo on ihan totta, vaikka saattaakin kuulostaa kummalliselta. Käytä paljon nesteitä, kärsivällisyyttä ja suolaliuosta!
Jos haluat, voit tarjota lapsellesi C-vitamiinia runsaasti sisältäviä hedelmiä, jotta voisit vahvistaa hänen vastustuskykyään tehokkaammin.