3 herkullista gluteenitonta jälkiruokaa

10 heinäkuu, 2020
 

Jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota, etsit todennäköisesti jatkuvasti uusia gluteenittomia reseptejä. Gluteenilla on merkittävä rooli sekä leivän että leivonnaisten valmistuksessa, joten etenkin gluteenittomat jälkiruokareseptit ovat yleensä tervetulleita. Tänään esittelemme kolme herkullista gluteenitonta jälkiruokaa, jotka maistuvat sekä gluteenia vältteleville että kaikille muillekin.

3 gluteenitonta jälkiruokaa

Gluteeniton appelsiinimarenki suklaavaahdolla

3 herkullista gluteenitonta jälkiruokaa

Ainekset

  • 4 appelsiinia
  • 400 g gluteenitonta suklaata
  • 5 dl kermaa
  • 5 dl maitoa
  • 30 g sokeria
  • 80 g maissitärkkelystä
  • Mintunlehtiä
  • 6 munanvalkuaista
  • 4 lusikallista tomusokeria
  • Kahden appelsiinin mehu

Valmistus

  1. Sekoita kerma ja maito keskenään kattilassa ja lämmitä seos lähes kiehuvaksi.
  2. Sulata suklaa varovasti toisessa kattilassa.
  3. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään kulhossa ja lisää seos maidon ja kerman joukkoon.
  4. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää se sulatetun suklaan joukkoon. Anna hautua, kunnes seos on paksuuntunut. Tämä vie 3-5 minuuttia.
  5. Kuori appelsiinit ja aseta appelsiiniviipale jokaiseen annoskulhoon. Lisää kulhoon suklaakerma ja anna seoksen jäähtyä.
  6. Vatkaa munanvalkuaiset kimmoisaksi vaahdoksi ja lisää sekaan tomusokeri ja appelsiinien mehu. Käytä marenkia ja mintunlehtiä jälkiruoan koristeluun.
 

Gluteeniton banaaniomenakohokas

Banaaniomenakohokas on herkullinen gluteeniton jälkiruoka

Ainekset

  • 3 kypsää banaania (noin 280 g)
  • 380 g vihreitä omenoita
  • 2 tl vaniljaa
  • 60 g sokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 8 kananmunaa
  • 80 g voita
  • 1 dl brandya
  • Gluteenitonta tomusokeria ja kanelia koristeluun

Valmistus

  1. Kuori omenat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Kuullota paloja 40 grammassa voita, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  2. Karamellisoi omenanpalat 40 grammassa sokeria. Lisää sekaan brandy, anna kiehahtaa ja ota kattila pois levyltä. Sekoita seosta ja anna sen jäähtyä.
  3. Tee sama banaanille, eli kuori, leikkaa, karamellisoi ja sekoita seos.
  4. Yhdistä karamellisoidut omenat ja banaanit ja lisää joukkoon vanilja.
  5. Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset ja vatkaa valkuaiset kimmoisaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja valkuaisvaahto muun seoksen joukkoon.
  6. Lisää taikina voideltuihin annosvuokiin ja paista kohokkaita 180 asteessa 20-25 minuuttia.
  7. Anna kohokkaiden jäähtyä ja koristele ne sitten kanelilla, tomusokerilla ja omenalohkoilla tai karamellisoiduilla omenoilla tai banaaneilla.

Gluteenittomat suklaakeksit

3 herkullista gluteenitonta jälkiruokaa
 

Ainekset

  • 15 g tummaa suklaata
  • 125 g voita tai margariinia
  • 225 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 125 g riisijauhoja ja 125 g maniokkitärkkelystä
  • 30 g kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Valmistus

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulatettuun suklaaseen voi ja sekoita hyvin.
  2. Sekoita toisessa kulhossa sokerista, kananmunista ja vaniljauutteesta vaahto. Lisää vaahto sulatetun suklaan joukkoon.
  3. Lisää seokseen siivilän läpi jauhot ja kaakaojauhe.
  4. Kaada taikina muotteihin ja paista uunissa 10-15 minuutin ajan.