6 parasta rintapumppua
 

6 parasta rintapumppua

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia rintapumppuja, joiden välillä valitseminen voi tuntua vaikealta. Tänään jaamme muutaman vinkin pumpun hankintaan.
6 parasta rintapumppua

Viimeisin päivitys: 16 marraskuuta, 2021

Rintapumppu on tärkeä apuväline monelle tuoreelle äidille. Yleisiä syitä rintapumpun käyttöön ovat liiallinen tai liian vähäinen maidon tuotanto, pidemmät erojaksot lapsesta ja nännien arkuus. Tarjolla on valtava määrä erilaisia pumppuja, ja niiden välillä valitseminen voi tuntua vaikealta etenkin ensimmäisen lapsen kohdalla, kun kokemusta pumpun käytöstä ei vielä ole. Päätöstä helpottaaksemme listaamme tänään kuusi parasta rintapumppua.

6 parasta rintapumppua

Sama rintapumppu ei sovi jokaiselle naiselle, mutta onneksi tarjolla on lukuisia eri vaihtoehtoja, joista jokainen tuore äiti varmasti löytää itselleen sopivan ja mieluisan. Pumpun on hyvä olla nopea ja tehokas ja etenkin mukava käyttää.

1. Elvie Pump

Elvie Pump on kevyt ja pienikokoinen rintapumppu, joka mahtuu jopa rintaliivien sisään, ja jota voi käyttää kätevästi ilman käsiä. Siinä ei ole johtoja tai putkia, joten sitä voi käyttää näppärästi ja huomaamattomasti missä tahansa. Elvie Pumpia kutsutaan jopa maailman hiljaisimmaksi sähkökäyttöiseksi rintapumpuksi. Pumpun kaksivaiheinen maidonkeräys on säädettävissä seitsemään eri imutehoon, ja tehoa voi säätää paitsi suoraan laitteesta, myös käyttämällä Elvie Pump app -sovellusta älypuhelimella. Sovelluksen avulla on myös helppo seurata säiliöön kerätyn maidon määrää sekä ajastaa pumpun toiminta-aika. Pumpun latausaika on vain kaksi tuntia.

6 parasta rintapumppua

2. Medela Swing Flex

Medela Swing Flex on sähkökäyttöinen rintapumppu, joka jäljittelee vauvan imurytmiä. Tämän ansiosta maidon pumppaaminen on nopeaa, tehokasta ja ennen kaikkea miellyttävää. Laite on melko pieni ja kevyt, joten sitä on helppo käyttää ja kuljettaa mukana. Imuteho on säädettävissä omien tarpeiden mukaan.

3. Philips Avent Comfort

Philips on yksi Medela-rintapumppujen suurimmista kilpailijoista, sillä molemmat tuotemerkit tarjoavat yksinkertaisia mutta laadukkaita ja miellyttäviä tuotteita. Philipsin Avent Comfort -pumppu on muotoiltu niin, että maito virtaa helposti rinnasta pulloon myös suorassa istuttaessa. Osa rintapumpuista nimittäin vaatii eteenpäin nojautumisen, jotta kaikki maito saadaan pulloon. Pumpussa on hellävarainen stimulointitila, joka tehostaa maidon eritystä, sekä pehmeä hierontatyyny, joka sekin stimuloi maidon virtausta hellävaraisesti.

4. Medela Swing Maxi

Medelan Swing Maxi -rintapumppu muistuttaa monella tavoin saman tuotemerkin Swing Flex -pumppua. Sen kaksivaiheinen teknologia imitoi vauvan luontaista imurytmiä ja stimuloi maidon virtausta, minkä johdosta äiti saa kerättyä enemmän maitoa lyhyemmässä ajassa. Pienikokoinen ja kevyt laite on helppo pakata laukkuun kodin ulkopuolelle lähdettäessä. Koska jokaisen naisen rinnat ovat ainutlaatuiset, tuotteeseen sisältyy kaksi erilaista rintasuppiloa.

5. Ainu Mam 2-in-1

Yllä esitellyt rintapumput ovat kaikki sähkökäyttöisiä, mutta Ainun Mam 2-in-1 -pumppu on niin sanottu tuplarintapumppu, jota voi käyttää sekä manuaalisesti että elektronisena. Sillä voi pumpata joko toista tai molempia rintoja samanaikaisesti. Tämä pumppu on paitsi erittäin helppokäyttöinen, myös hiljainen ja mukava käyttää ergonomisen muotoilunsa ansiosta. Laitteessa on kosketusnäyttö ja ladattava akku, joka kestää noin kolme tuntia.

6 parasta rintapumppua

6. Medela Freestyle Flex

Myös Medelan Freestyle Flex -rintapumppu on pienikokoinen ja kevyt laite, jota on helppo kuljettaa mukana. Sitä ei kuitenkaan voi käyttää ilman käsiä, mikä tekee siitä hieman kömpelön moniin muihin pumppuihin verrattuna. Se on kuitenkin muuten helppokäyttöinen ja sen voi purkaa vaivattomasti puhdistusta varten. Laitteessa on taustavalaistu digitaalinen näyttö, ladattava litiumakku ja ajastin. Yhdellä latauksella saa pumpattua maitoa kahdeksan kertaa.

Mitä kannattaa huomioida rintapumpun valinnassa?

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia rintapumppuja, joista varmasti löytyy jokaiselle tuoreelle äidille sopiva vaihtoehto. Jokaisen keho on yksilöllinen, eivätkä kaikki pumput sovi yhtä hyvin kaikille, mutta jokaisen on hyvä huomioida samoja asioita pumppua hankkiessaan:

  • Rintapumpun toimintaperiaate (käsi- vai sähkökäyttöinen)
  • Helppokäyttöisyys
  • Irto-osien määrä ja helppo koottavuus
  • Helppo pestävyys
  • Koko ja paino
  • Imuteho
  • Hinta

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Pumping Breast Milk. Centers for Disease Control and Prevention [Internet] Disponible en:  https://www.cdc.gov/nutrition/infantandtoddlernutrition/breastfeeding/pumping-breast-milk.html
  • Meier PP, Engstrom JL, Janes JE, Jegier BJ, Loera F. Breast pump suction patterns that mimic the human infant during breastfeeding: greater milk output in less time spent pumping for breast pump-dependent mothers with premature infants. J Perinatol. 2012 Feb;32(2):103-10. doi: 10.1038/jp.2011.64. Epub 2011 Aug 4. Erratum in: J Perinatol. 2012 Feb;32(2):160. PMID: 21818062; PMCID: PMC3212618.
  • Keim SA, Boone KM, Oza-Frank R, Geraghty SR. Pumping Milk Without Ever Feeding at the Breast in the Moms2Moms Study. Breastfeed Med. 2017 Sep;12(7):422-429. doi: 10.1089/bfm.2017.0025. Epub 2017 Jul 20. PMID: 28727931; PMCID: PMC5646745.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.