4 erinomaista lastenelokuvien jatko-osaa - Äitiyden Ihme
 

4 erinomaista lastenelokuvien jatko-osaa

4 erinomaista lastenelokuvien jatko-osaa
Natalia Cobos Serrano

Kirjoittanut ja tarkastanut sosiaalipedagogi Natalia Cobos Serrano.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Usein kuulee sanottavan, että yksikään jatko-osa ei ole parempi kuin elokuvasarjan ensimmäinen osa. Tänään todistamme väitteen vääräksi listaamalla neljä erinomaista lastenelokuvien jatko-osaa.

4 erinomaista lastenelokuvien jatko-osaa

Monsterit-yliopisto (2013)

Monsterit-yliopisto-elokuvan edeltäjä, vuonna 2001 julkaistu Monsterit Oy kertoi monstereista, jotka tuottivat sähköä Monsterila-kaupunkiin pelottelemalla lapsia. Tarinan päähenkilöt olivat Matias “Masi” Pallopää ja Tarmo “Tare” Karvasen, jotka olivat tuotteliaimmat pelottelijat. Elokuvassa pieni lapsi pääsee vahingossa Monsterilaan aiheuttaen erilaisia kommelluksia. Lopuksi Masi ja Tare saavat vietyä lapsen omaan kotiinsa ja huomaavat samalla, että lasten nauru on huomattavasti tehokkaampi energianlähde kuin pelko.

Monsterit-yliopisto on esiosa Monsterit Oy -elokuvalle ja perustuu aikaan ennen kuin Masi ja Tare aloittivat uransa lasten pelottelijoina. Elokuvassa kerrotaan, miten Taren ja Masin välinen ystävyys alkoi niiden opiskellessa korkeakoulussa. Siinä seurataan myös sitä, miten nämä kaksi monsteria näkivät valtavasti vaivaa saavuttaakseen unelmansa, eli valmistuakseen koulusta ja päästäkseen töihin arvostettuun Monsterit Oy:hyn.

4 erinomaista lastenelokuvien jatko-osaa

Ihmeperhe 2 (2018)

14 vuotta Ihmeperhe-elokuvan ilmestymisen jälkeen Ilari ”Ilu” Vaara alias Herra Ihme perheineen palasi valkokankaalle vuonna 2018 Ihmeperhe 2 -elokuvassa. Elokuvan ensimmäisessä osassa supersankarit oli pakotettu tavalliseen elämään hallituksen toimesta, minkä johdosta myös herra Ihme eleli hiljaiseloa vaimonsa Ellin alias neiti Rajattoman ja kolmen lapsensa Esan, Ilonan ja Jaskan kanssa. Eräänä iltana herra Ihme sai viestin, jossa hänet kutsuttiin kaukaiselle saarelle suorittamaan vaarallista tehtävää, ja tästä alkoivat elokuvan moninaiset tapahtumat.

Ihmeperhe 2 -elokuvassa keskityttiin supersankarielämää enemmän perhedynamiikkaan ja siihen, miten supersankarin tehtävät sopeutuvat siihen. Elokuvan päähenkilönä toimi tällä kertaa perheen äiti neiti Rajaton, kun taas herra Ihme osoitti olevansa superisä, joka antaa täyden tukensa vaimolleen.

“En voi estää Andya kasvamasta, mutta en myöskään jättäisi hänen kasvunsa seuraamista välistä mistään hinnasta.”

– Woody, Toy Story 3

4 erinomaista lastenelokuvien jatko-osaa

Doria etsimässä (2016)

Vuonna 2016 julkaistu Doria etsimässä on tietokoneanimoitu jatko-osa jännittävälle ja koskettavalle Nemoa etsimässä -elokuvalle, jonka ensi-ilta oli vuonna 2003. Nemoa etsimässä kertoi puolisonsa menettäneestä Marlin-vuokkokalasta, joka eli Australia suurella koralliriutalla poikansa Nemon kanssa. Marlinilla on taipumus ylihuolehtivaisuuteen, ja eräänä päivänä Nemo päättää osoittaa isälleen, ettei hän kaipaa suojelua ja ui avomerelle kohti kalastusvenettä. Nemo pyydystetään, ja se päätyy hammaslääkärin akvaarioon. Elokuvassa seurataan, kuinka Marlin ja hänen ystävänsä Dori lähtevät pelastamaan Nemoa meren toiselta puolelta kohdaten matkalla erilaisia vaaroja.

Jatko-osan tapahtumat sijoittuvat vuoden päähän Nemon pelastamisesta. Siinä Dori muistelee lapsuuttaan ja lähtee etsimään perhettään. Elokuvassa merkittävässä roolissa ovat perheen ja ystävyyden arvot.

Toy Story 3 (2010)

Jo Toy Story 2 oli loistava jatko-osa alkuperäiselle Toy Story – leluelämää -elokuvalle, ja niin on myös Toy Story 3. Siinä kuvataan, mitä tapahtuu ennen ja jälkeen elokuvasarjan ensimmäisen osan. Elokuvassa voidaan nähdä hyvin ajan kulkeminen ja hahmojen kasvu, mutta myös se, että tietyt vaiheet elämässä päättyvät joskus. Tässäkin elokuvassa käsitellään ystävyyttä, mutta tällä kertaa nostalgisesta näkökulmasta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.