Mikki Hiiri on 90-vuotias ikoni - Äitiyden Ihme
 

Mikki Hiiri on 90-vuotias ikoni

Kukapa ei olisi nähnyt tai lukenut Mikki Hiiren seikkailuista? Tämä kuuluisa hahmo täytti marraskuussa 2018 90 vuotta, ja Disney juhlisti tapausta näyttävästi alkukevääseen asti.
Mikki Hiiri on 90-vuotias ikoni
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 10 helmikuuta, 2020

Mikki Hiiri on yksi maailman suosituimmista piirroshahmoista, joka on tähdittänyt lukuisia sarjakuvia, kirjoja, televisio-ohjelmia ja elokuvia ja esiintynyt lukemattomissa erilaisissa tilaisuuksissa. Tämän rakastetun hahmon 90-vuotispäivää juhlistaakseen Disney järjesti talvella 2018 täynnä väriä, säihkettä ja hauskuutta olevan juhlakauden. Tänään kerromme, mitä kaikkea tähän merkkipäivän juhlintaan sisältyi.

Mikki Hiiren 90-vuotisjuhlat

Mikki Hiiri on ollut keskeinen osa The Walt Disney Companya siitä lähtien, kun se esiintyi ensimmäistä kertaa yleisölle marraskuun 18. päivänä vuonna 1928 Höyrylaiva Ville -elokuvassa. Siitä kasvoi lopulta maailmanlaajuisesti tunnettu ikoni, ja se oli ensimmäinen piirroshahmo, joka sai tähden Hollywoodin kuuluisalle Walk of Famelle.

Mikki Hiiren legendaariseen asemaan sopiva 90-vuotispäivän pitkä juhlinta kesti alkukevääseen 2019 saakka ja oli täynnä tunnetta ja tapahtumaa. Ohjelmassa oli muun muassa alla esitetyn laista tarjontaa.

Interaktiivinen Mikki Hiiri -taidenäyttely

The True Original Exhibition -näyttely kunnioitti Mikki Hiiren historiaa ja mahdollisti perheille hahmon elämään tutustumisen aina sen alkutaipaleilta lähtien. Näyttelyssä oli kansainvälisesti tunnettujen taiteilijoiden alkuperäisiä teoksia. Nämä luovat tulkinnat tarjosivat katsojille upeita elämyksiä kaikkien tuntemaan hahmoon liittyen. Näyttely järjestettiin New Yorkissa marraskuusta helmikuuhun.

Mikki Hiiri on 90-vuotias ikoni

Disney-kaupat

Jo vuoden 2018 alusta lähtien Disney-kaupoissa myytiin 12 erityistä Mikki Hiiri -nukkea sekä muita keräilytuotteita. Kaikki nämä tuotteet juhlistavat ja kunnioittavat niitä hetkiä, jotka Mikki Hiiri on katsojille vuosien varrella tarjonnut. Lisäksi Disneyn kustantamopuolella julkaistiin yli 30 teosta merkkipäivän kunniaksi – näihin kuului kirjoja ja sarjakuvia sekä muita saman tyyppisiä tuotteita. Marraskuussa ABC-televisiokanava esitti juhlaohjelman, jossa monet tunnetut näyttelijät ja muusikot esiintyivät ikonisen piirroshahmon kunniaksi.

Disney-puistot

Marraskuun 18. päivänä Disney-puistot ympäri maailmaa myivät juhlan kunniaksi erityisiä Mikki Hiiri -tuotteita ja tarjosivat vierailijoille mahdollisuuden päästä kuvaan kaikkien suosikkihiiren kanssa. Puistoissa järjestettiin myös muita Mikki Hiirelle omistettuja tapahtumia.

Mikki Hiirestä kasvoi maailmanlaajuisesti tunnettu ikoni, joka oli ensimmäinen piirroshahmo, joka sai tähden Hollywoodin kuuluisalle Walk of Famelle.

Disney Fan Club -tapahtumat

Yhteistyössä Disneyn animaatiostudioiden kanssa fanit saivat esitellä uuden Mikki Hiiri -muotokuvan. Tämä teos pääsi esille virallisessa faniklubin lehdessä. Taiteilija, joka sai kunnian toteuttaa tämän muotokuvan, on tunnettu taidemaalari Mark Henn. Maalaus esiteltiin 23. marraskuuta tapahtumassa, joka oli nimetään Destination D: Celebrating Mickey Mouse. Walt Disney -lomakeskuksessa järjestetyssä tapahtumassa nähtiin hauskoja esityksiä, puheita ja muuta viihdettä.

Disney-televisiokanava

The Disney Channel -televisiokanava juhli tietysti myöskin Mikki Hiiren 90-vuotispäivää. Se aloitti viidennen kauden Mickey Mouse -lyhytfilmejä, joiden myötä jaksojen kokonaismäärä on yli 90. Lisäksi kanavalla esitettiin seitsemän minuutin pituinen erityisohjelma Mikki Hiiren syntymäpäivänä.

Mikki Hiiri on 90-vuotias ikoni

Disney on Ice ja Mickey Is Art

Disney on Ice -jääshown ohjelmistoon kuului erityisiä syntymäpäiväesityksiä, jotka esitettiin Euroopassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Lähi-Idässä sekä tietysti Yhdysvalloissa. Taiteen osalta voidaan mainita Mickey Is Art –kilpailu, jonka järjestivät 38 taide- ja design-koulua Ranskassa. Kilpailua varten opiskelijat tekivät taidetta, jonka aiheena oli tämä rakastettu hiiri.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.