Erinomaiset leluihin perustuvat lastenelokuvat - Äitiyden Ihme
 

Erinomaiset leluihin perustuvat lastenelokuvat

Voitko kuvitella elokuvan, jonka sankarit ovat lasten suosikkileluja? Tänään käymme läpi muutamia loistavia leluihin perustuvia lastenelokuvia.
Erinomaiset leluihin perustuvat lastenelokuvat

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 20 tammikuuta, 2020

Lelut ja pelit ovat tärkeä osa jokaisen lapsen elämää. Leikki kehittää todistetusti lapsen mielikuvitusta, luovuutta ja jopa persoonallisuutta. Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat leluihin perustuvat lastenelokuvat? Alla näet meidän valitsemamme kuusi elokuvaa.

Erinomaiset leluihin perustuvat lastenelokuvat

Lelut ovat lapsille niin tärkeitä, että joistakin leluista on muodostunut klassikoita, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle. Lisäksi jotkut lelut ovat inspiroineet niin kirjailijoita kuin televisiosarjojen ja elokuvien tuottajiakin. Seuraavaksi listaamme kuusi lastenelokuvaa, jotka ovat saaneet innoituksensa suosituista leluista.

1. Trolls

Kaikki 1990-luvulla lapsuutensa eläneet muistavat värikäshiuksiset peikkonuket, jotka olivat yksiä vuosikymmenen suosituimmista leluista. Harva tietää, että tosiasiassa trollit ovat saaneet alkunsa jo vuonna 1959, ja ne olivat tuolloin lasten keskuudessa aivan yhtä suosittuja kuin 30 vuotta myöhemminkin.

Vuonna 2016 trollit päätyivät lopulta valkokankaalle DreamWorksin Trolls-elokuvassa, ja näin myös tämän päivän lapset pääsivät nauttimaan näistä hauskoista peikkohahmoista. Elokuvan myötä markkinoille on ilmestynyt myös paljon muita trolliaiheisia oheistuotteita aina koulutarvikkeista vaatteisiin ja petivaatteisiin.

Kukapa ei pitäisi näistä iloisista hahmoista, joiden suosikkiajanvietteitä ovat tanssiminen, laulaminen ja halaaminen. Kaikille trollien ystäville onkin iloinen tieto, että vuoden 2016 menestyselokuvan toinen osa Trolls World Tour tullaan julkaisemaan huhtikuussa 2020.

2. Lego Elokuva

Puhuttaessa klassikkoleluista, emme voi jättää mainitsematta Lego-palikoita. Olitpa sitten lapsi tai aikuinen, Legot eivät koskaan menetä viehätystään. Näillä palikoilla leikittäessä vain mielikuvitus ja luovuus ovat rajana.

Tämä elokuvasarjan miljoonia euroja tuottanut ensimmäinen osa, Lego Elokuva, ilmestyi helmikuussa 2014, voittaen lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Viisi vuotta myöhemmin, tämän vuoden helmikuussa, tutut hahmot tekivät paluun valkokankaalle Lego 2 elokuvassa.

3. Playmobil-elokuva

Kolmas valinta listallamme on Playmobil-elokuva. Playmobil-lelut ovat kuin suurempia versioita perinteisistä Legoista, mutta valmiiksi rakennettuina hahmoina ja setteinä. Kyseisessä leikkikalusarjassa seikkailevat 7,5-senttiset muoviset ihmishahmot erilaisissa teemoissa.

Elokuvassa on paljon yhtälaisyyksiä Lego Elokuvaan, mutta tämä tarina on suunnattu selkeästi nuoremmille katsojille.

4. Bratz: The Movie

Jokainen, joka oli vuosituhannen vaihteessa lapsi tai esiteini, tuntee Bratz-nuket. Näiden nukkejen, joilla on pieni vartalo ja iso pää, suosio kasvoi räjähdysmäisesti heti niiden markkinoille ilmestymisen jälkeen.

Bratzeissa on tiettyjä yhtäläisyyksiä klassiseen Barbie-nukkeen, mutta nämä hahmot ovat Barbeja rohkeampia. Näiden nukkejen valtava suosio johti siihen, että hahmot nähtiin ensin piirretyissä ja sen jälkeen valkokankaalla oikeiden ihmisten esittämänä live-versiona.

5. Barbie Pähkinänsärkijä-baletissa

Barbie on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista leluista, ja näistä suosikkinukeista on tehty yli 40 elokuvaa. Yksi näistä on vuonna 2001 ilmestynyt Barbie Pähkinänsärkijä-baletissa, jossa Barbie nukkehahmo on sijoitettu Pjotr Tšaikovskin kuuluisan Pähkinänsärkijä-baletin maisemiin.

Kyseistä elokuvaa ei koskaan esitetty teattereissa, vaan se julkaistiin suoraan VHS:lle ja DVD:lle.

6. Transformers

Transformers on Hasbron ja Takara Tomyn vuonna 1984 aloittama lelusarja, jonka robotit pystyvät muuntautumaan esimerkiksi autoiksi, lentokoneiksi ja robottieläimiksi. Kyseiset lelut ovat innoittaneet lukemattomia sarjakuvia, pelejä ja televisiosarjoja vuosien varrella.

Vuonna 1986 valmistui animaatioelokuva The Transformers: The Movie ja vuonna 2017 ensi-iltansa näki Transformers-elokuvasarjan ensimmäinen osa Transformers. Tämän jälkeen sarjaan on lisätty vielä viisi elokuvaa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.