9 raamatullista nimeä poikavauvalle - Äitiyden Ihme
 

9 raamatullista nimeä poikavauvalle

9 raamatullista nimeä poikavauvalle
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 23 joulukuuta, 2019

Inspiraatiota lapsen nimelle haetaan hyvin erilaisista paikoista. Siinä missä jotkut vanhemmat haluavat lapselleen perinteisen suomalaisen nimen, toiset kallistuvat modernien nimien puoleen ja toiset hakevat innoitusta ulkomailta. Monet vanhemmat haluavat valita nimen, jolla on jonkinlainen heille merkityksellinen tausta tai historia. Joissain tapauksissa tämä saattaa merkitä Raamatun puoleen kääntymistä. Tänään listaammekin inspiraation lähteeksi yhdeksän raamatullista nimeä poikavauvalle.

Vaikka joidenkin mielestä nämä nimet voivat olla vanhanaikaisia tai epämuodikkaita, Raamatusta löytyy valittavaksi monia kauniita nimivaihtoehtoja. Lisäksi jokaisella nimellä on syvällinen ja merkityksellinen viesti. Raamatussa mainitaan itse asiassa yli kolmetuhatta ihmistä, joista monet tunnettiin useammalla kuin yhdellä nimellä.

9 raamatullista nimeä poikavauvalle

1. Elias

Tämä nimi on heprealaista alkuperää ja on alunperin kirjoitettu muodossa Eliyyah. Se on erittäin suosittu nimi ympäri maailmaa. Nimi tarkoittaa “Jumalan välinettä”.

Tämän nimen perimmäiset ominaisuudet ovat sitkeys ja keskittyminen. Ihmiset, joilla on tämä nimi, ovat usein ihailun kohteina ja suunnittelevat mieluummin asioita etukäteen voidakseen kontrolloida niitä paremmin.

2. Aatami

Tämä nimi viittaa maapallon ensimmäiseen ihmiseen, jonka seuraan liittyi pian myös ensimmäinen nainen, Eeva.

Aatamin nimellä on syvät uskonnollinen ja hengellinen juuri. Se tulee myös heprean kielestä ja tarkoittaa “Hän, joka on ihminen”.

Tämä nimi merkitsee voimaa ja hengellisyyttä. Se ilmaisee myös ihmisluonnon kirkkautta ja epätäydellisyyttä. Tämä johtuu kiusauksesta, jolle maapallon kaksi ensimmäistä asukasta antoivat periksi.

Aatami on yleensä emotionaalinen, varovainen, avoin ja hyvin seurallinen. Hänen viattomuutensa saattaa kuitenkin asettaa hänet vaaraan.

9 raamatullista nimeä poikavauvalle

3. Zacharias/ Sakarias/ Saku

Tämä on myös heprealaista alkuperää oleva nimi. Se tarkoittaa “Herra on muistanut” tai “Herran muisto”.

Sakarias oli Juudan heimon pappi ensimmäisellä vuosisadalla. Enkeli Gabriel ilmestyi hänelle ja ilmoitti hänelle, että hänen vaimonsa Elisabet saa vauvan.

Koska Sakarias ei uskonut tätä uutista, Jumala teki hänestä mykän siihen asti, että hänen poikansa Johannes Kastaja syntyi.

Sakarias-niminen henkilö on yleensä älykäs, käytännöllinen ja realistinen. Hän haluaa yleensä pysytellä kotona ja hän on avoin ympärillään olevien ihmisten tunteiden ymmärtämiseen.

4. Topias

Topias on nykypäivänä melko yleinen nimi ja tarkoittaa “Jumalan hyvyyttä”. Tämän heprealaisen nimen alkuperäinen versio on Tobiyyahu.

Ne, jotka kantavat tätä nimeä, pyrkivät usein itsenäisyyteen, vaikka tämä ei tee heistä yhtään sen vähemmän sosiaalisia ja puheliaita.

“Jokaisella näistä nimistä on syvä merkitys. Samalla näillä merkityksillä on syvällinen yhteys alkuperäiseen kieleen ja kulttuuriin. ”

5. Luukas/ Lukas

Tämä on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista raamatullisista nimistä. Sen merkitys tulee latinalaisesta termistä lucius, mikä tarkoittaa “valaistunut” tai “valoa antavaa”.

Ihmiset, joita kutsukaan Luukakseksi ovat äärimmäisen älykkäitä ja pyrkivät jatkuvasti itsensä kehittämiseen. He ovat energisiä ja tämä energia leviää myös niihin, jotka ovat heidän ympärillään.

6. Nicolas/ Nikolaus/ Niko/ Niilo

Monet ovat kuulleet tästä nimestä tai sen johdannaisesta, mutta harvat tietävät, että se on peräisin Raamatussa. Sillä on kreikkalainen alkuperä ja se tarkoittaa “Hän, joka vie kansansa voittoon”.

Ne, joiden nimi on Nicolas, ovat auttavaisia, epäitsekkäitä ja heillä on suuri valmius tekniikan oppimiseen. He ovat halukkaita uhrautumaan toisten puolesta – niin perheessä, työympäristössä kuin romanttisissa suhteissa.

7. Uriah

Historiallisesti nimi Uriah on raamatullinen nimi, jota on käytetty symboloimaan valaistumista. Itse asiassa heprean kielessä sillä viitataan nimenomaan tähtien antamaan valoon.

Ihmiset, joiden nimi on Uriah, ovat yleensä turvallisia ja päättäväisiä tavoitellessaan erilaisia mahdollisuuksia.

Tämä voi tehdä heistä jonkin verran vaativia ja materialistisia, mutta heissä on tästä huolimatta hienovaraista lempeyttä, joka luonnehtii heitä.

8. Ismael

Tämä on klassinen nimi, jota käytetään edelleen ympäri maailmaa. Ismael tulee heprealaisesta nimestä Yismael, mikä tarkoittaa “Jumalaa, joka kuuntelee”.

Ismaelit ovat intuitiivisia ihmisiä. He nauttivat muiden kuuntelemisesta ja sen osoittamisesta, että he ymmärtävät muita. Lisäksi he ovat avoimia, ystävällisiä, seurallisia, ahkeria ja uskollisia.

9 raamatullista nimeä poikavauvalle

9. Hesekiel

Tämä voi tuntua modernilta ja eksoottiselta nimeltä. Kuitenkin nimi Hesekiel juontaa juurensa Raamatun aikoihin. Yehezqui-el on tämän nimen alkuperäinen versio ja se tarkoittaa “Jumalan voimaa”.

Nämä yksilöt ovat yleensä viisaita, kypsiä ja heillä on paljon järkeä.

Nämä ihmiset pyrkivät myös olemaan hyvin suojelevaisia rakkaistaan. He uhraavat usein vapaa-aikaansa, käyttäen sitä omien intohimojensa ja velvollisuuksiensa toteuttamiseen sen sijaan, että vain makaisivat ja rentoutuisivat.

Kuten näet, heissä on suurta nöyryyttä ja he ovat tietoisia omista rajoituksistaan.

Raamattuun turvautuminen, kun mietit pojallesi nimeä tarjoaa sinulle lukuisia hienoja vaihtoehtoja. Et vain anna lapsellesi upeaa nimeä, vaan hän tulee samalla osaksi myös kyseisen nimen rikasta merkitystä ja historiaa.

Vain siksi, että nimi on raamatullinen, ei tarkoita sitä, että se olisi vanha tai aikaansa elänyt. Monet raamatullista alkuperää olevat nimet ovat edelleen hyvin yleisiä tänä päivänä, vaikka niiden takana olevat tarinat eivät välttämättä ole yhtä tunnettuja enää.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.