8 sovellusta tähtitieteestä kiinnostuneille lapsille
 

8 sovellusta tähtitieteestä kiinnostuneille lapsille

8 sovellusta tähtitieteestä kiinnostuneille lapsille
Pedro González Núñez

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvattaja Pedro González Núñez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Niin lapset kuin aikuisetkin ovat olleet kautta aikojen kiinnostuneita maailmankaikkeudesta, avaruudesta ja tähdistä. Modernin teknologian ansiosta olemme tänä päivänä lähempänä näitä asioita kuin koskaan. Tänään esittelemme 8 sovellusta, jotka soveltuvat erinomaisesti kaikille tähtitieteestä kiinnostuneille lapsille.

8 sovellusta tähtitieteestä kiinnostuneille lapsille

Jatkuva oppiminen on avain lapsen hyvinvointiin. Lapsen täytyy oppia lähiympäristöönsä ja omaan planeettaamme liittyviä asioita, mutta hänen on hyvä ymmärtää myös, miten universumi toimii ja millainen osa sitä me maapallon asukkaat olemme.

1. Star Walk 2

Tämän sovelluksen avulla lapsi pääsee lähemmäs avaruutta ja kävelylle tähtien halki. Star Walk 2 on universumin atlas, jonka avulla lapsi näkee tähdet ja planeetat reaaliajassa. Sovelluksessa on helppokäyttöinen ja intuitiivinen käyttöliittymä, jota lapsen on helppo käyttää.

8 sovellusta tähtitieteestä kiinnostuneille lapsille

2. Astrokids Universe

Tämä on sovellus, joka helpottaa oppimista ja maailmankaikkeuden tutkimista hauskalla tavalla. Sen avulla lapsesta tulee astronautti, joka matkustaa tähtien halki selvittäen erilaisia avaruuteen liittyviä pulmia, tehtäviä ja pelejä. Samalla hän oppii aurinkokunnasta, Linnunradasta ja muista galakseista. Astrokids Universe on hauska ja viihdyttävä sovellus, joka samalla vahvistaa lapsen kognitiivisia taitoja, muistia ja keskittymiskykyä.

3. Solar Walk Free

Solar Walk Free esittää maailmankaikkeuden planetaarion tavoin 3D-muodossa, tehden siitä erittäin houkuttelevan lapselle. Sovelluksen avulla lapsi voi tutkia aurinkokuntamme yksityiskohtia ja kävellä sen kuiden ja planeettojen joukossa. Lapsi pääsee myös selvittämään, miltä taivaankappaleet näyttävät sisältäpäin.

4. Cosmolander – Missions in the Solar System

Tämä erinomainen sovellus vie lapsen tarinan avulla jännittävälle matkalle avaruuden halki. Sen avulla lapsi tekee mielikuvituksellisen ja hauskan matkan eri planeettojen välillä.

8 sovellusta tähtitieteestä kiinnostuneille lapsille

5. NASA

NASAn omassa sovelluksessa on erityinen osio lapsille ja opiskelijoille. Sen avulla lapsi pääsee käsiksi tuhansiin avaruusaiheisiin videoihin, uutisiin ja muuhun sisältöön.

6. SkyView Lite

Myös tämä erinomainen sovellus auttaa lasta tunnistamaan galakseja, planeettoja ja tähtiä.

7. Google Sky Map

Google Sky on Googlen ylläpitämä tähtikarttaohjelmisto, jota voi käyttää joko osana Google Earth -palvelua tai erillisenä verkkosivuna. Sen kautta lapsi voi tarkastella tähtikarttaa, taivaankappaleita ja joidenkin satelliittien sekä avaruusteleskooppien ottamia kuvia.

8. Stellarium

Stellarium on 20 vuotta vanha planetaario-ohjelma, joka mallintaa reaaliaikaisen taivaan. Sen avulla lapsi voi tutustua planeettoihin, kuihin ja muihin mielenkiintoisiin taivaankappaleisiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Heifetz, M.D., Tirion, W., (2019). Un Paseo Por Las Estrellas: Una guía de las estrellas, las constelaciones y sus leyendas. Madrid: Ediciones AKAL.
  • National Geographic. La Luna. [Internet] Disponible en: https://www.nationalgeographic.com.es/temas/luna

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.