Parhaat viikonloppuaktiviteetit koko perheelle - Äitiyden ihme
 

Parhaat viikonloppuaktiviteetit koko perheelle

Parhaat viikonloppuaktiviteetit koko perheelle
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 18 toukokuuta, 2020

Erilaiset hauskat viikonloppuaktiviteetit ovat erinomainen tapa vähentää stressiä ja viettää laatuaikaa perheen kanssa. Arkena perheen yhteinen aika on usein kortilla, kun työ, koulunkäynti, kotitehtävät ja harrastukset täyttävät kalenterin. Tämän vuoksi lauantaiden ja sunnuntaiden hyödyntäminen onkin erityisen tärkeää.

Viikonloppu on ihanteellinen aika pitää hauskaa yhdessä perheenä. Jutella, rentoutua sekä samalla vahvistaa kaikkien perheenjäsenten välisiä tunnesiteitä. Perheviikonloppu voi olla haaste vanhemmille, koska se vaatii suunnittelua ja luovuutta. Siksi jaammekin tänään ideoita koko perheen yhteisiin viikonloppuaktiviteetteihin. Voit myös toki sisällyttää joukkoon lisäksi muitakin sukulaisia, kuten isovanhempia, serkkuja jne.

Viikonloppuaktiviteetit ulkoilmassa

Lapsille rutiinista eroaminen ja meneminen sellaisiin paikkoihin, joissa he harvoin käyvät, voi tuntua seikkailulta. Tässä on muutamia hyviä ideoita ulkoiluun yhdessä perheen kanssa, joita kannattaa harkita:

Teemapuistot

Teemapuistot tarjoavat yllin kyllin hauskanpitoa niin lapsille kuin aikuisillekin. Siellä lapsesi saavat jännittäviä ja unohtumattomia kokemuksia.

Maaseudulle matkustaminen

Kaikille niille, jotka asuvat kaupungissa, päivän viettäminen maaseudulla voi olla hauska ja rentouttava tapa viettää aikaa. Luonnon kanssa kosketuksessa olemisella on useita psykologisia ja fyysisiä etuja. Se antaa koko perheellesi mahdollisuuden hengittää raitista ilmaa, nauttia erilaisesta maisemasta, sekä liikkua avoimissa tiloissa. Pienet lapset voivat  hyvin juosta ympäriinsä ja tutkia, pyöriä nurmikolla, ajaa pyörällä ja muuten vain nauttia luonnosta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.