Osoitan rakkauteni tekojen, en sanojen kautta - Äitiyden Ihme
 

Osoitan rakkauteni tekojen, en sanojen kautta

Osoitan rakkauteni tekojen, en sanojen kautta
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Sanotaan, että teot kertovat enemmän kuin sanat. Tämän vuoksi osoitan rakkauteni tekojen, en sanojen kautta. On minun vastuullani opettaa sinulle asia toisensa perään elämäsi varrella, jotta sinusta kasvaa hyvä ihminen.

Haluan rakastamalleni lapselle parhaan mahdollisen tulevaisuuden. Haluan, että olet onnellinen, ja samalla haluan varmistaa, että rakastan sinua ja että tunnet tuon rakkauden.

Yksi asioista, jotka haluan sinulle opettaa ja näyttää, on rakkauteni sinua kohtaan. On eri asia sanoa jotain kuin tehdä se. Sen sijaan, että sinun täytyisi luottaa sanaani, haluan osoittaa rakkauteni käsinkosketeltavin tavoin.

En aio pitää kaunopuheisia puheita, jotka ovat täynnä adjektiiveja ja substantiiveja. Sen sijaan annan verbin herätä eloon opettaessani ja opastaessani sinua, huolehtiessani sinusta. Tärkein tapani kommunikoida ovat tekoni.

Hiljaisuudessa opetan sinulle rakkauteni syvyyden. Jokainen tekoni paljastaa omistautumiseni. On minun tehtäväni varmistaa, että ei kulu päivääkään niin, että et tunne olevasi rakastettu.

Osoitan rakkauteni tekojen kautta

Osoitan rakkauteni tekojen, en sanojen kautta

Rakas lapseni, on olemassa jaloja tekoja ja eleitä, jotka voivat paljastaa paljon enemmän kuin uskotkaan. Ne kertovat enemmän kuin yksikään sana koskaan voisi. Asioita ei tarvitse pukea sanoiksi, sillä nämä hiljaiset teot kertovat kaiken tarvittavan ja ravitsevat hänen sieluaan, jonka ne tavoittavat.

Jokaisella yöllä, jonka vietän hereillä sinusta huolehtien, osoitan, kuinka syvä ja ehdoton rakkauteni on. Vaihtamalla vaippasi ja etsimällä pimeässä pudonnutta tuttiasi ollessasi vauva. Vahtiessani sinua ja yökylään tulleita ystäviäsi ollessanne alakouluiässä. Huolehtimalla sinusta, kun vietät ensimmäistä iltaasi ulkona teini-iässä.

Olen hereillä ja tarkkailen. Äidin unettomat yöt ovat suoraan verrannollisia rakkauteen, jota hän kokee lastaan kohtaan..

“Äiti, ihmiskunnan kaunein sana.”

– Khalil Gibran

Osoitan äärettömän kiintymykseni jokaisella minuutilla, jonka pysyn kärsivällisenä, vaikka sieluni on uupunut. Hetkillä, jotka kulutamme leikkimällä ja pelaamalla, päivillä, joina hoidan sinua sairastuttuasi, ja niillä tuhansilla tavoilla, joilla suojelen sinua joka päivä. Tarinoiden ja kehtolaulujen kautta, rohkeudella ja päättäväisyydellä, joiden avulla huolehdin hyvinvoinnistasi.

Ollessasi kanssani, löydät äidinrakkauden pohjattoman lähteen – niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Toisinaan saatat kokea, ettet ansaitse tätä rakkautta, mutta siitäkin huolimatta tulen aina olemaan tukenasi. Vaikka tekisit virheitä tai olisit vihainen tai surullinen, tulet tietämään, että rakastan sinua.

Toivon, että jonain päivänä puhtaan pyykin tai kotona valmistetun ruoan tuoksu saa sinut ajattelemaan minua. Toivon, että tiedät voivasi tulla luokseni, kun elämä kohtelee sinua kaltoin.

Kun kaipaat halausta tai rohkaisevia sanoja, olen aina valmis antamaan niitä. Kun sinulla on jotain juhlittavaa, juhlin kanssasi.

Annan sinulle kaikkeni

Osoitan rakkauteni tekojen, en sanojen kautta

Intohimoni on antaa sinulle kaikki, minkä voin, odottamatta mitään vastineeksi. Lupaan olla antelias ja pyyteetön ja tehdä kaikki tarvittavat uhraukset hyvinvointisi takaamiseksi.

Sylini on suojasi, kun maailman itsekkyys ja vihamielisyys painavat harteillasi. Tiedän, että elämä voi olla julma, mutta olen aina turvasi ja turvapaikkasi.

Suukolla, katsekontaktilla, lämpimällä syleilyllä tai kevyellä kosketuksella kerron paljon enemmän kuin voisin koskaan sanoin kuvailla. Hiljaiset teot ovat kieleni, jonka avulla tuen sinua ja saan sinut tuntemaan olosi turvalliseksi. Ja kun olet kypsä ja itsenäinen aikuinen, muistelet minua kiintymyksellä ja rakkaudella.

Luotan sinuun, jotta voit luottaa itseesi. Arvostan sinua, jotta ymmärrät oman arvosi. Kun tarvitset jonkun, jolle jakaa salaisuuksia, voit tulla luokseni. Jos koskaan tarvitset viisaita sanoja, olen valmis jakamaan kaiken tietoni. Ja tiedän, koska tarvitset vain hellän suukon ja parantavan halauksen.

Jopa hiljaisuudessa tunnet rakkauteni äänekkäästi ja selvästi. Rakkaudenteot ovat aitoja ja luonnollisia ja yksinkertaisesti virtaavat minusta. Ymmärrät, että sydämeni on täynnä iloa ja onnea joka kerta, kun näen sinut.

Taistelen joka päivä tulevaisuuttasi varten. Äidinrakkauteni antaa sinulle siivet, joiden avulla voit lentää niin korkealle kuin haluat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.