Kätesi ovat ainoa koru, jonka haluan kaulani ympärille - Äitiyden Ihme
 

Kätesi ovat ainoa koru, jonka haluan kaulani ympärille

Kätesi ovat ainoa koru, jonka haluan kaulani ympärille
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jotkut ihmiset haaveilevat kodin omistamisesta, toiset vallasta ja rikkauksista. Toisille hieno auto ja kalliit esineet merkitsevät enemmän kuin mikään muu. Minä puolestani haluan kaulani ympärille kauneimman korun, sinun kätesi.

En tarvitse kallista helmikaulakorua tai timanttisormusta, sillä ne eivät lämmitä sydäntäni ja sieluani. Muun materian tavoin näillä esineillä on suurempi taloudellinen arvo, mutta ne eivät saavuta puoltakaan siitä symbolisesta arvosta, mikä tekee minut onnelliseksi.

Sinun kätesi tuovat minulle onnea, sillä niillä on ennennäkemätön emotionaalinen arvo. Niiden hintaa ei voi verrata edes kaikkeen maailman kultaan. Niissä on suuruus ja ainutlaatuinen merkitys, jonka vain äiti voi ymmärtää ja kokea.

Lapseni, haluan tunnustaa yhden haluni tässä elämässä. Kätesi ovat ainoa koru, jota kaipaan. Haluan hemmotella sinua antamalla sinulle kaiken tarvitsemasi. Haluan ilmaista rakkauteni sinua kohtaan ja tuntea ihanimman tapaamani ihmisen rakastavan minua.

Kätesi ovat ainoa koru, jonka haluan kaulani ympärille

Niiden hetkien kautta, joina halaan sinua ja pitelen sinua sylissäni, tunnen täydellisen yhteyden. Puhtaan, ehdottoman, virheettömän. Meidät yhdistävä side on ikuinen ja ääretön. Juuri tästä syystä olet ja tulet aina olemaan olet suosikkimuistoni koko elämäni ajan.

“Äiti: kaunein ihmisen lausumista sanoista.”

– Khalil Gibran

Kätesi kaulani ympärillä, merkki rajattomasta rakkaudesta

Siitä hetkestä lähtien, kun tulit maailmaani, kaulassani on säihkynyt kaunein koruni – sinun kätesi. Koru, joka ei ole muuta kuin heijastus syvästä rakkaudesta. Ei enempää, eikä vähempää kuin merkki rajattomasta rakkaudesta.

Kätesi kaulani ympärillä opettavat minulle yhdestä pyhimmistä siteistä. Kaksi sielua yhdistävät rakkauden kierteet, jotka aikaisemmin yhdisti napanuora ja jotka olivat aiemmin osa samaa henkilöä. Nyt tuo liitto ilmenee pienten ja ilmeikkäiden raajoidesi kautta.

Tämä ihme, josta olen ollut niin ylpeä aina siitä asti, kun sain suosikkinimikkeeni – äiti – tuo minut lähemmäksi sinua. Se kertoo minulle, että kaikki työni ja uhraukseni ovat tuottaneet hedelmää. Kaikki, mitä olen tehnyt saadakseni sinut tänne tänään, on ollut lopputuloksen arvoista.

Tunnen tuoksusi. Tuo huumaava, koukuttava elämän tuoksu kiehtoo aistejani joka päivä ja joka ilta. Kuulen hauraan hengityksesi ja sydämesi lyönnit. Sinäkin kuulet taas sydämeni, mutta tällä kertaa uudesta näkökulmasta.

Yhdeksän kuukauden ajan kuuntelit minua sisältäpäin. Tänään kätesi koskettavat minua tästä hullusta ulkomaailmasta käsin. Olen edelleen turvasatamasi ja vieläkin suojaan sinua ja pidän sinut lämpimänä.

Kätesi ovat aarteeni

Kätesi ovat ainoa koru, jonka haluan kaulani ympärille

Kätesi todella ovat aarteeni. Kaunein lahja, jonka koskaan olisin voinut saada. Noissa pienissä käsissä, jotka ovat sidottuina kaulani ympärille, löydän kaiken, mitä tarvitsen ollakseni onnellinen.

Löydän rauhan, ja ennen kaikkea selittämätön ilo täyttää sieluni. Tunnen ylitsevuotavaa onnellisuutta, olen ymmärtänyt rakkauden merkityksen. Koen itseni ja olemukseni täysin erilaisena kuin sen aikaisemmin tunsin.

En ole koskaan ollut näin tärkeä kenellekään. Ymmärrän olevani sinun koko maailmasi ja ymmärrän, että sinä olet koko minun maailmani. Sinusta on tullut valo, joka valaisee polkuni.

Kätesi ovat oppaat, jotka osoittavat minulle suunnan. Olet yksinkertaisesti kaikkea sitä, mikä on oikein. Kätesi ovat ainoa koru, jonka haluan kaulani ympärille. Suurin syy ylpeyteeni ja ilooni.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.