5 Viidakkokirjan elämänopetusta - Äitiyden Ihme
 

5 Viidakkokirjan elämänopetusta

5 Viidakkokirjan elämänopetusta
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 06 syyskuuta, 2021

Rudyard Kiplingin kirjoittama Viidakkokirja on tarinakokoelma Intian viidakoista. Tarinat julkaistiin aikakauslehdissä vuosina 1893–1894 ja vuonna 1894 kirjamuodossa. Kirjasta on myöhemmin tehty lukuisia elokuva-, lyhytelokuva- ja näytelmäelokuvaversioita. Viidakkokirjan kolme keskeistä tarinaa kertovat viidakossa susien kanssa kasvaneesta Mowgli-pojasta.

5 Viidakkokirjan elämänopetusta

  1. Luonnon kunnioittaminen. Viidakkokirja muistuttaa, että me ihmiset olemme vain osa suurta kokonaisuutta, johon kuuluvat myös muut eläimet ja luonto. Tarinat muistuttavat meitä pitämään huolta tästä planeetasta, joka on kotimme ja suojamme. Tämä on yksi Viidakkokirjan keskeisimmistä opeista, joka jokaisen ihmisen pitäisi painaa mieleensä erityisesti nyt kamppaillessamme ilmastonmuutosta vastaan.
  2. Perheen monta määritelmää. Todellinen perheemme ovat ne ihmiset, jotka rakastavat meitä. Mowgli erkaantui biologisista vanhemmistaan ollessaan vasta vauva ja päätyi kasvamaan eläinten parissa, suvien kasvattamana. Myöhemmin hänet adoptoi ihmisperhe, joka rakasti häntä kovasti. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että perheenjäsenten suonissa ei tarvitse virrata sama veri.
  3. Varovaisuus kannattaa. Kohtaamme kaikki elämässämme aikoja, jolloin tunnemme itsemme heikoksi ja olomme hämmentyneeksi. Tällaisena hetkenä Mowglia houkutteli ystäväkseen muun muassa kiero Kaa-käärme. Mowgli kuitenkin aavisti, että Kaan aikeet olivat huonot, eikä hän langennut käärmeen ansaan. Vaikka uusiin tuttavuuksiin kannattaakin suhtautua positiivisesti, sinisilmäinen ei kannata olla.
  4. Ystävien tärkeys. Läpi Viidakkokirjan Mowgli kohtaa erilaisia uhkia, torjumisia ja haasteita, mutta hänen rinnallaan seisovat aina hänen kaksi tosiystäväänsä, jotka eivät koskaan muuta käsitystään hänestä. Nuo ystävät ovat Baloo-karhu ja Bagheera-pantteri, jotka vannoivat susilauman johtajalle pysyvänsä Mowglin tukena ja huolehtivansa tästä. Tämä tarina ystävyydestä on kaunis viesti uskollisuudesta niin nuoremmille kuin vähän vanhemmillekin lukijoille.
  5. Elämän tärkeimmät asiat. Kuten Baloo laulaa yhdessä elokuvan mukaansatempaavista kappaleista, meillä on vain karhun elämää, eikä meidän tulisi etsiä elämäämme sisältöä materiasta. Tärkeimmät asiat elämässä ovat sellaisia, joiden eteen olemme valmiit tekemään ja antamaan kaikkemme.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.