P-kirjaimella alkavia pojan nimiä
 

P-kirjaimella alkavia pojan nimiä

Jos etsit P-kirjaimella alkavia pojan nimiä, tässä on lista kauneimpia kansainvälisiä nimiä. Jatka lukemista!
P-kirjaimella alkavia pojan nimiä
Samanta Ruiz

Kirjoittanut ja tarkastanut opettaja Samanta Ruiz.

Viimeisin päivitys: 25 syyskuuta, 2022

Perheeseesi on tulossa poika, etkä vielä tiedä, minkä nimen hänelle antaisit? Älä huoli, me autamme sinua! Täällä tarjoamme hyviä vaihtoehtoja etsinnän aloittamiseen: P-kirjaimella alkavia kansainvälisiä pojan nimiä.

Jos sinulla on jo lapsia, tämä tehtävä kannattaa jakaa niin, että koko perhe pääsee osallistumaan. Tällä tavoin vanhemmat sisarukset alkavat osallistua uuden perheenjäsenen elämään jo ennen kuin he tapaavat kasvotusten.

Aikaa on vielä muutama kuukausi, joten valitse rauhassa. Lue jokainen nimi huolellisesti ja lausu ne ääneen nähdäksesi, onko jokin niistä musiikkia korvillesi.

P-kirjaimella alkavia pojan nimiä

P-kirjain on muinaisesta aakkosesta johdettu konsonantti. Sen kuvio edusti suuta eli pethiä, mutta muuttui suorakulmioksi, koska O-kirjain oli jo olemassa pyöreänmuotoisena.

Kreikkalaisille se on kirjain pi, hepreaksi sitä kutsutaan nimellä pe ja arabiaksi fa. Kaikilla näillä aakkosilla on yhteinen juuri: foinikialainen abjad.

Koska se esiintyy näissä aakkosissa, löydät P-kirjaimella alkavia nimiä latinasta, kreikasta, hepreasta, arabiasta ja monesta muusta kielestä. Aloitetaan!

Äiti miettii tulevaa lastaan.
Vauva saapuu elämääsi paljon aiemmin kuin uskotkaan. Ja hänen nimensä on kätkettynä sydämesi erityiseen sopukkaan. Se täytyy vain löytää!

“Onko nimen välttämättä merkittävä jotain?”

-Liisa Ihmemaassa, Lewis Carroll-

Listattu aakkosjärjestyksessä

 • Pablo: miehen etunimi, joka tulee latinan sanasta paulus, jonka merkitys on “nöyrä” tai “pieni mies”. Sen muunnelmia ovat Pau, Paolo, Pavel, Paulo.
 • Pacey: muinainen nimi, joka viittaa Pacyn väestöön Ranskassa.
 • Palben: tarkoittaa “vaaleaa” ja on baskilaista alkuperää.
 • Pancho: Franciscon deminutiivi.
 • Panit: thaimaalainen nimi, joka tarkoittaa “rakastettua”.
 • Parc: tämä nimi tarkoittaa kirjaimellisesti “puistoa” ranskan kielellä.
 • Parker: englanninkielinen etunimi, joka on johdettu henkilön ammattia ilmaisevasta sukunimestä: “puistonhoitaja”.
 • Parvaiz: tarkoittaa “onnellista” tai “onnekasta” persian kielellä.
 • Pascual: johdettu latinan sanasta Paschalis, joka viittaa pääsiäispäivään.
 • Patrick: nimen muinainen alkuperä on latinan sana pater, joka tarkoittaa “isää”. Myöhemmin tästä juuresta syntyi patricii  viittaamaan Rooman etuoikeutettuun yhteiskuntaluokkaan. Siksi nimi tarkoittaa myös “jaloa”.
 • Peter (Pietari): tämä nimi tulee latinan kielen sanasta petrus, joka tarkoittaa “kiveä”. Sillä on sama juuri ja merkitys kuin kreikkalaisella Petrosilla. Nimellä on myös tärkeä raamatullinen merkitys, kuten Jeesus sanoi: “Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita.” Matteus 16:18. Voit myös valita tästä nimestä muita muunnelmia, kuten Pedro (espanja) tai Pere (katalaani) jne.
 • Percy: Percivalin deminutiivi, muinaisenglantilainen nimi.
 • Peyton: tulee englanninkielisestä sukunimestä.
 • Philip: tulee kreikan kielen sanasta Fílippos, joka on peräisin sanoista philein (tarkoittaa “rakkautta”) ja hippopotamus (tarkoittaa “vesihevosta”, “virtahepoa”). Toisin sanoen “hevosten rakastaja”.
 • Philippe: Philipin ranskalainen muunnos.
 • Phoenix: tämä nimi tulee kreikkalaisesta sanasta phoinix, joka tarkoittaa “tummanpunaista” tai “purppuraa” ja joka viittaa uudestisyntymistä ja uutta symboloivan feenikslinnun väriin.
 • Pierre: Peterin ranskankielinen muunnos.
 • Placido: latinalainen miehen nimi, joka tarkoittaa “rauhallista”.
 • Polo: Leopoldon deminutiivi.
 • Prescott: anglosaksinen nimi, joka tulee muinaisenglannin sanasta preost, joka tarkoittaa pappia, ja cott, joka tarkoittaa “taloa maalla” (mökkiä).
Päätä yhdessä koko perheen kanssa, minkä nimen annat lapsellesi. Näin sisaruksetkin saavat osallistua tärkeisiin päätöksiin.

Kuinka valita oikea nimi lapsellesi?

Ei ole yhtä tapaa lähestyä nimenvalintaa, ja vaihtoehtoja on paljon. Voit etsiä nimiä, joista olet kuullut ja joista pidät, tai valita sellaisista nimistä, jotka liittyvät muihin aiheisiin, kuten maantieteeseen, kirjallisuuteen tai elokuviin.

“Miksi lapset pitäisi nimetä kuolleiden mukaan? Jos heille pitää antaa nimi, miksi ei pysyvämpien asioiden mukaan, kuten taivas, meri tai edes ideat, jotka eivät koskaan kuole, edes huonot sellaiset?”

Rakkauden historia, Nicole Krauss-

Sinun on ajateltava, että tämä on ensimmäinen lahja lapsellesi ja että hän kantaa sitä koko elämänsä ajan. Se määrittelee hänen identiteettinsä, joten on jännittävää etsiä sitä oikeaa! Jos et halua antaa P-kirjaimella alkavia pojan nimiä, etsi sivustoltamme muita nimivaihtoehtoja.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.