Mitä sinun tulisi tietää poikasi genitaalihygieniasta - Äitiyden Ihme
 

Mitä sinun tulisi tietää poikasi genitaalihygieniasta

Mitä sinun tulisi tietää poikasi genitaalihygieniasta

Viimeisin päivitys: 02 heinäkuuta, 2018

Kannattaa ottaa selvää, mitä on vauvojen hyvä genitaalihygienia niin aikaisin kuin mahdollista, jotta voidaan välttää ongelmat jatkossa. Jos olet saanut ensimmäisen poikalapsesi, et ole välttämättä tajunnut, että vauvasi penis tarvitsee erityistä huolenpitoa.

Tätä ei tarvitse pelätä eikä rutiinia ole vaikea oppia. Vauvojen ihon hoito on hyvin tärkeää, ja heidän sukuelimiensä hoitoon on olemassa erityinen tapa.

Poikavauvojen tapauksessa on olemassa perussääntöjä genitaalihygienian suhteen. Isät saattavat olla äitejä paremmin perillä näistä asioista, sillä uusille äideille tämä voi olla vähän tuntematon alue.

Vaikka on aina lastenlääkäreitä, jotka voivat auttaa meitä näiden rutiinien kanssa, äitien on hyvä tottua antamaan huolenpitoa, joka on niin tärkeää vauvojemme hyvinvoinnin kannalta. Isätkin saattavat olla pihalla yksityiskohdista.

Tämän toimenpiteen tulisi toimia rutiininomaisesti, joten kaikki äidit saavat aikanaan tarpeeksi harjoitusta. Tärkeintä on tietää, mitä pitää ja mitä ei pidä tehdä. Älä jännitä tämän tekemistä itse ja ole aina yhteydessä lääkäriisi.

Mitä sinun tulisi tietää poikasi genitaalihygieniasta

Nämä asiat pitää tietää genitaalihygieniasta
  • Oli sinulla sitten poika- tai tyttövauva, sinun tulee aina kiinnittää erityistä huomiota genitaalialueiden hygieniaan. Genitaalialue on vaipan alla suurimman osan ajasta. Siihen lisäksi vielä virtsa ja uloste, niin ei ihmekään, miksi sukuelimet ovat alttiita tulehduksille.
  • Syntyessä monilla poikavauvoilla on lääketieteellinen tila nimeltä fimoosi, joka tarkoittaa sitä, että terskaa peittää kiinteä esinahkakerros. Toisin kuin vanhemmilla pojilla ja miehillä, vauvasi esinahka ei todennäköisesti vetäyty. Tämä on normaalia tiettyyn ikään asti. Koska aukko, jonka kautta vauvasi pissaa on hyvin kapea, alle saattaa kerääntyä eritteitä, mikä voi johtaa tulehdukseen.
  • Tässä tapauksessa sinun tulee putsata vauvasi penis huolellisesti pakottamatta esinahkaa taakse. Se alkaa lähes aina vetäytymään luonnollisesti iän kertyessä. Jotkut asiantuntijat suosittelevat kortisonivoiteiden käyttöä, mikä pehmentää ihoa.
  • Jos poikasi on yksi niistä harvoista lapsista, joiden esinahka vetäytyy heti syntymän jälkeen, pese terskan alue hellästi saippualla ja vedellä hankaamatta ja suoraan kuivaamatta. Kun vaihdat hänen vaippaansa, taputtele alue kuivaksi pyyhkeellä. Kunnon puhdistuksen voit tehdä kylpyaikana.
  • Älä huolestu, vaikka fimoosi olisikin vielä läsnä vuoden ikäisenä. Kiinnitä kuitenkin huomiota eritteisiin, joita saattaa muodostua, kun iho vähitellen eroaa terskasta. Kun tämä tapahtuu, eritteitä saatta kehittyä esinahan alle. Vaikka tämä onkin normaalia, se voi aiheuttaa tulehduksia. Tämä on kuitenkin positiivinen merkki, sillä siitä huomaa, että fimoosi on poistumassa itsestään. Muutaman viikon antibioottikuuri hoitaa ongelman.
  • Jotkut vanhemmat on kasvatettu uskomaan, että heidän tulisi erottaa nahka terskasta nopealla nykäisyllä. Tämä voi olla kuitenkin hyvin kivuliasta vauvallesi ja saattaa aiheuttaa haavoja, jotka voivat johtaa komplikaatioihin. Se on myös tarpeetonta. Toisinaan ympärileikkaus on tarpeellista vakavien fimoositapausten parantamisesti. Menneisyydessä monet vanhemmat käyttivät ympärileikkausta tapana välttää muita sairauksia ja komplikaatioita.
  • Kun vaihdat vauvasi vaippaa, putsaa penis, kivekset ja takapuoli huolellisesti. Pidä huolta, että puhdistat kaikki poimukohdat. Ylimääräinen vinkki ensiäideille: älä ota vaippaa pois heti, kun lasket vauvan hoitopöydälle. Odota muutama sekunti, sillä poikavauvat usein virtsaavat heti, kun lasket heidät alas.
Ole huolellinen, kun vaihdat vaipan
  • Älä tee ylilyöntejä. Lähes kaikki genitaalihygienian rutiinit tulevat luonnostaan tutuiksi. Jotkut asiantuntijat kehottavat olemaan käyttämättä voiteita ja keinotekoisia tuotteita, kuten saippuaa, vauvasi peniksen lähettyvillä. Jos kuitenkin käytät niitä, kiinnitä erityisesti huomiota siihen, että peset kaiken käyttämäsi saippuan ja voiteet kylpyaikoina pois.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.