20 trendikästä espanjalaista pojan nimeä - Äitiyden Ihme
 

20 trendikästä espanjalaista pojan nimeä

20 trendikästä espanjalaista pojan nimeä
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 14 tammikuuta, 2020

Lapsen nimen valitseminen on hauska, mutta myös tärkeä prosessi. Se on ainutlaatuinen ja jaettu hetki, johon molempien vanhempien tulee osallistua. Jotkut vanhemmat tuntevat paineita lapsen nimen valitsemisesta, sillä nimi on yleensä yksi ensimmäisistä asioista, jonka toinen ihminen saa henkilöstä tietää, ja nimi seuraa ihmistä läpi elämän. Tänä päivänä lasten nimeämiseen haetaan usein inspiraatiota myös oman kotimaan rajojen ulkopuolelta, minkä vuoksi jaammekin tänään 20 trendikästä espanjalaista pojan nimeä inspiraatioksi tuleville vanhemmille.

20 trendikästä espanjalaista pojan nimeä

Seuraavat nimet ovat olleet erityisen suosittuja vuonna 2018.

1. Adán

Listan ensimmäinen nimi on heprealaista perua ja tarkoittaa “maasta tehtyä”. Adán-niminen poika on yleensä tunteellinen, intuitiivinen ja herkkä erityisesti muita ihmisiä ja ylipäätään elämää kohtaan.

2. Asier

Tämä on baskilainen nimi, joka tarkoittaa “alkua”. Asier-niminen lapsi on taistelija, jota hänen ystävänsä pitävät arvossa.

3. Brais

Tämä kelttiläistä alkuperää oleva nimi tarkoittaa “änkyttävää” ja viittaa älykkääseen, impulsiiviseen ja ystävälliseen henkilöön.

4. Cristiano

Tämä nimi johtaa latinasta ja tarkoittaa “Kristuksen sukulaista”. Cristiano on yleensä niukkasanainen henkilö, joka on asiallinen ja luonteeltaan vaatimaton.

5. Daniel

Daniel-nimi tulee hepreasta ja tarkoittaa “Jumala on minun tuomarini”. Danielit ovat henkilöitä, jotka tavoittelevat kaikkien ympärillään olevien onnellisuutta. He ovat myös luonnostaan seurallisia ja sosiaalisia.

6. Enzo

Tämä on saksalainen johdannainen, joka tarkoittaa “oman maansa prinssiä”. Nimi on Italiassa hyvin yleinen ja edustaa tunteikasta miestä, joka iloitsee aina kaikesta luontoon liittyvästä.

7. Eric

Tämä germaanista alkuperää oleva nimi tarkoittaa “ikuista kuningasta”. Eric-niminen mies on joku, joka vaikuttaa tyyneltä, mutta on todellisuudessa hyvin jännittynyt. Tämän lisäksi hän kokee ongelmiensa kohtaamisen vaikeaksi.

8. Iago

Iago tulee heprean kielestä ja tarkoittaa “kantapäätä”. Iago-nimiset ihmiset ovat muun muassa helliä, ystävällisiä, tunteellisia, herkkiä ja kumppanuutta arvostavia.

20 trendikästä espanjalaista pojan nimeä

9. Leo

Tämä latinalaista alkuperää oleva nimi tarkoittaa “pientä leijonaa”. Leot ovat yleensä hyväsydämisiä, mutta myös perfektionisteja selkein ideoin.

10. Hugo

Hugo on germaaninen “suurenmoista miestä” tarkoittava nimi. Hugot ovat ujoja, herkkätunteisia ja ymmärtäväisiä. He viettävät mielellään aikaa perheensä kanssa. Tämä on Suomessakin hyvin suosittu nimi.

11. Ian

Tämä kelttiläistä alkuperää oleva nimi tarkoittaa “uskollista Jumalan seuraajaa”. Iania parhaiten luonnehtivat piirteet ovat vilpittömyys, luotettavuus ja avokätisyys.

12. Marco

Tämä nimi on peräisin latinasta ja tarkoittaa “Marsia”. Marco on ulkoiselta olemukseltaan kylmä ja pinnallinen, vaikka hän onkin oikeasti kiintymystä ja hellyyttä janoava henkilö. Hän on yksioikoinen ja haluaa vältellä konflikteja.

13. Manuel

Manuel-nimi on peräisin hepreasta ja tarkoittaa “Jumala on kanssamme”. Manuel on nimi henkilölle, joka on miellyttävä ja huumorintajuinen.

14. Marcos

Tämä nimi tulee latinasta ja tarkoittaa “vasaraa”. Marcos on sinnikäs ja omaperäinen poika, eikä hän ole lainkaan kaksinaamainen.

“Mikään tila ei ole niin samankaltainen toisaalta hulluuden ja toisaalta jumalallisuuden kanssa kuin raskaana oleminen. Äiti kaksinkertaistuu ja jakautuu sitten kahteen, eikä hän ole enää koskaan kokonainen.”

-Erica Jong

15. Mario

Tämä nimi on latinalaista alkuperää ja tarkoittaa “sukua Marsille”. Mario on yleensä yksin viihtyvä, suojelevainen, rauhallinen ja yksinkertainen mies, joka nauttii ajanvietosta ystävien kanssa.

16. Martín

Tämäkin nimi tulee latinasta ja tarkoittaa “Marsissa siunattua miestä”. Martín on tyyni ja huoleton mies, joka ei ota asioita vakavasti, jos ne eivät sitä ansaitse.

17. Mateo

Mateo on heprealainen nimi, joka tarkoittaa “Jumalan lahjaa”. Mateolla on hyvin myönteinen omakuva ja ystävällinen luonne.

18. Matías

Tämä heprealaista perua oleva nimi tarkoittaa “Jumalalle uskollista”. Matías on nimi henkilölle, joka on hyvin antelias, uskollinen ja halukas tekemään uhrauksia.

19. Samuel

Myös tämä nimi on heprealaista alkuperää ja sen merkitys on “Jumalan kuulema”. Tämän nimiset henkilöt ovat yleensä hyväsydämisiä ihmisiä, jotka eivät toivo muille epäonnea.

20. Thiago

Viimeinen nimi tässä trendikkäiden espanjalaisten nimien listassamme on perua raamatullisilta ajoilta ja se tarkoittaa “Jumala meidät palkitsee”. Thiagolla on hyvä intuitio, hän on rauhaton ja utelias ja hän hyödyntää erinomaista maalaisjärkeään niiden tilanteiden selvittämiseen, joita elämä hänen eteensä asettaa.

20 trendikästä espanjalaista pojan nimeä

Yleisimmät espanjalaiset pojan nimet vuoden 2000 jälkeen

Lisäinspiraatioksi jaamme vielä alla olevan listan, joka sisältää 10 suosituinta espanjalaista pojan nimeä vuoden 2000 jälkeen.

  • Adrían: latinalaista alkuperää, tarkoittaa “merten omistajaa”.
  • Álvaro: germaanista alkuperää, tarkoittaa “varovaista”.
  • Alejandro: tämä kreikkalainen nimi tarkoittaa “häntä, joka suojelee ihmistä”.
  • Carlos: germaanista alkuperää, tarkoittaa “häntä, jolla on vapaus”.
  • Daniel: heprealaista alkuperää, tarkoittaa: “Jumala on minun tuomarini”.
  • David: tämä nimi on alkuperältään hepreankielinen ja tarkoittaa “Jumalan valitsemaa miestä”.
  • Javier: tämä baskilainen nimi tarkoittaa “kastilialaista”.
  • Jorge: tämä nimi tulee kreikasta ja tarkoittaa “miestä, jonka on pidettävä maasta huolta”.
  • Pablo: latinalaista alkuperää, tarkoittaa “rehellistä henkilöä”.
  • Sergio: latinalaista alkuperää, tarkoittaa “miestä, joka suojelee”.

Tässä olivat siis 20 vuonna 2018 suosiota saanutta pojan nimeä sekä yleisimmät pojan nimet vuoden 2000 jälkeen. Toivomme, että saat näistä nimistä inspiraatiota oman lapsesi nimeämiseen.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.