7 koko perheen jouluelokuvaa - Äitiyden Ihme
 

7 koko perheen jouluelokuvaa

7 koko perheen jouluelokuvaa
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 23 lokakuuta, 2021

Joulu on monessa kodissa perhejuhla, jonka aikana perheen ja yhdessä vietetyn ajan merkitys korostuu. Yksi hyvä tapa valmistautua lähestyvään jouluun on katsella koko perheen voimin jouluaiheisia elokuvia. Tänään jaamme seitsemän jouluelokuvaa, joista nauttivat sekä lapset että vanhemmat.

7 koko perheen jouluelokuvaa

1. Yksin kotona

Yksin kotona on vuonna 1990 ensi-iltansa saanut klassikkoelokuva, jonka pääosassa nähdään Keviniä esittävä Macaulay Culkin. Elokuva kertoo McCallisterin perheestä, joka matkustaa jouluksi Pariisiin. Lähtöaamuna perheelle tulee kiire lähteä lentokentälle, ja kaaoksen keskellä perheen vanhemmat unohtavat poikansa Kevinin kotiin.

Aluksi Kevin nauttii yllättäen saamastaan rauhasta, mutta pian lähistöllä hiiviskelevät murtovarkaat päättävät murtautua McCallisterien kotiin. Nokkelana poikana Kevin päättää pysäyttää roistot ja pelastaa talon. Elokuvan aikana hän huijaa varkaita lukuisin tavoin ja asettaa heille mitä erikoisempia ansoja estääkseen heidän ryöstösuunnitelmansa.

2. Napapiirin pikajuna

Napapiirin pikajuna on Robert Zemeckisin ohjaama jouluinen animaatioelokuva, joka perustuu Chris Van Allsburgin The Polar Express -lastenkirjaklassikkoon. Elokuva kertoo 8-vuotiaasta Steven-pojasta, joka menettää uskonsa jouluun. Jouluaattona hän toivoo uskoa joulun todelliseen henkeen, ja seuraavana yönä hänen kotiovelleen ilmestyy maaginen juna, Napapiirin pikajuna. Juna kuljettaa hänet napapiirille joulupukin ja leluja valmistavien tonttujen luokse. Stevenin matkatessa seikkailusta toiseen yhdessä uusien ystäviensä kanssa, hänen uskonsa jouluun palautuu.

7 koko perheen jouluelokuvaa

3. Artturi Joulu – joulupukin poika

Tämä Sony Pictures Animationin tuottama elokuva herättää joulumielen jokaisessa katsojassa. Vuonna 2011 julkaistu Artturi Joulu – joulupukin poika -animaatioelokuva kertoo nimensä mukaisesti joulupukin nuorimmasta pojasta, Artturista. Kesken pahimman joulukiireen pohjoisnavalla huomataan, että yhden lapsen lahjat ovat unohtuneet jakaa. Artturin mielestä tämä uhkaa koko joulun taikaa, joten hän ottaa tehtäväkseen toimittaa lahjat pojalle. Avukseen hän saa eläköityneen isopukin, kapinallisen nuoren tontun, vanhan reen ja laumallisen kouluttamattomia poroja.

4. The Grinch

The Grinch on vuonna 2000 julkaistu komediaelokuva, joka perustuu lastenkirjailija Dr. Seussin tarinaan. Elokuvan pääosassa on Jim Carrey, joka näyttelee Grinchiä, suurella vuorella asuvaa peikkoa, joka inhoaa kaikkea jouluun liittyvää. Grinchin tavoitteena on saada kaikki vuoren juurella sijaitsevan kylän asukkaat vihaamaan ja halveksimaan joulua. Elokuvan aikana hänelle kuitenkin selviää, että joulussa ei ole kyse ainoastaan lahjoista ja leluista, vaan jakamisesta ja yhdessäolosta.

5. Mutta mitä tapahtui joulupukille?

Mutta mitä tapahtui joulupukille? on vuonna 1994 ensi-iltansa saanut koko perheen komediaelokuva, joka kertoo äitinsä ja tämän uuden aviomiehen kanssa asuvasta Charlie-pojasta. Charlien ja hänen isänsä suhde on huono, mutta hän lähtee kuitenkin viettämään joulua isänsä luokse. Yöllä Charlien isä herää kuultuaan katolta rapinaa ja uskoo, että joku yrittää murtautua taloon. Äänet aiheuttaa kuitenkin joulupukki, jonka isä pudottaa katolta. Joulupukki kuolee pudotuksen seurauksena, ja Charlien isän täytyy hypätä pukin saappaisiin ja ryhtyä uudeksi joulupukiksi.

7 koko perheen jouluelokuvaa - Mutta mitä tapahtui joulupukille?

6. Madagascarin joulu

Madagascarin joulu on 24-minuuttinen animaatioelokuva, jossa esiintyvät samat hahmot kuin suositussa Madagascar-trilogiassa. Kun Madagaskarin saarta hallitseva Julien-kissamaki pudottaa joulupukin reen, pukki kolauttaa päänsä ja kärsii muistinmenetyksestä. Koska joulupukki ei pysty jakamaan lahjoja, Alex-leijonan, Melman-kirahvin, Gloria-virtahevon, Marty-seepran ja hullujen pingviinien täytyy pelastaa joulu ja toimittaa perille kaikki maailman lahjat.

7. Joulutarina

Joulutarina on Juha Wuolijoen ohjaama, marraskuussa 2007 julkaistu jouluelokuva, joka kertoo tarinan Joulupukin lapsuudesta ja siitä, kuinka hänestä tuli Joulupukki. Elokuva sijoittuu vuosisatojen takaiseen Lappiin. Sen alussa Nikolas-poika jää orvoksi ja joutuu asumaan vuorotellen kylän perheissä vuoden kerrallaan, joulusta seuraavaan jouluun. Nälkävuosien koittaessa Nikolas jää Iisakki-nimisen erakon oppipojaksi, ja yhdessä he alkavat vaalia joululahjaperinnettä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ron Howard, Brian Grazer y Ron Howard. (2000). El Grinch. Estados Unidos: Imagine Entertainment.
  • John Hughes yChris Columbus. (1990). Solo en casa. Estados Unidos: Hughes Entertainment.
  • Robert Zemeckis, Steve Starkey, Gary Goetzman, William Teitler, Tom Hanks, Chris Van Allsburg y Robert Zemeckis. (2004). El expreso polar. Estados Unidos: Castle Rock Entertainment, ImageMovers, Playtone, ImageMovers.
  • Steve Starkey, Robert Zemeckis, Jack Rapke yRobert Zemeckis. (2009). Cuento de Navidad. Estados Unidos: Walt Disney Pictures, ImageMovers Digital.
  • Sarah Smith. (2011). Arthur Christmas. Estados Unidos y Reino Unido: Aardman Animations, Sony Pictures Animation.
  • Robert Newmyer, Brian Reilly, Jeffrey Silver y John Pasquin. (1994). El Santa Clause. Estados Unidos: Walt Disney Pictures, Outlaw Productions, Hollywood Pictures.
  • David Soren. (2009). Merry Madagascar. Estados Unidos: DreamWorks Animation, Pacific Data Images.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.