4 puhallettavan uima-altaan vaaraa - Äitiyden Ihme
 

4 puhallettavan uima-altaan vaaraa

4 puhallettavan uima-altaan vaaraa
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kesän kynnyksellä puhallettavien uima-altaiden kysyntä nousee huimasti, kun monet vanhemmat päättävät hankkia pihalleen tai terassilleen pienen altaan, jossa perheen lapset viihtyvät polskimassa. Altaassa pulikointi on hauskaa ja virkistävää, mutta aikuisten on pidettävä mielessään puhallettavan uima-altaan vaarat, jotta onnettomuuksilta vältytään.

4 puhallettavan uima-altaan vaaraa

1. Hukkumisvaara

Pienen kokonsa ja mataluutensa vuoksi puhallettavaa uima-allasta saatetaan usein pitää täysin turvallisena lapselle. Kuitenkin myös kaikista pienimmätkin uima-altaat mahdollistavat riskin hukkumiselle.

Koska kaikki vanhemmat eivät ole tästä vaarasta tietoisia, he eivät välttämättä ole valppaana lasten loiskiessa pienessä uima-altaassa. Tästä syystä liian monta lasten hukkumisonnettomuutta tapahtuu juuri pienissä puhallettavissa uima-altaissa. Hukkuminen onkin Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi lasten pääasiallisimmista kuoleman aiheuttajista.

4 puhallettavan uima-altaan vaaraa

Pediatrics-lehdessä julkaistun tutkimuksen tulokset ovat surullista luettavaa. Tutkimuksen mukaan 11 % alle 5-vuotiaiden yhdysvaltalaisten lasten hukkumistapauksista tapahtuu kotipihalla olevissa puhallettavissa uima-altaissa. Jotta tällaisilta tragedioilta vältytään, tulee vanhempien ja muiden lastenhoitajien olla erityisen valppaana lasten ollessa uima-altaassa. Lapsen iällä tai uima-altaan tyypillä ei ole merkitystä, sinun pitää olla tarkkana, kun lapset leikkivät altaassa tai sen ympärillä.

2. Sopimaton paikka

Ennen kuin uima-altaan asettaa paikkaansa, on tärkeää varmistaa, että kyseinen alue täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset. Sinun pitää esimerkiksi varmistaa, että alusta kestää uima-altaan painon täytettynä sekä silloin, kun siellä on ihmisiä. Jos et tee tätä, on riskinä että uima-altaan alusta antaa periksi ja alueelle aiheutuu vakavaa vahinkoa. Sen lisäksi että se voi tulla kalliiksi, se myös aiheuttaa vaaran kaikille, jotka uima-allasta käyttävät.

3. Lapsiturvallisten esteiden puuttuminen

Olemme jo aiemmin maininneet siitä, kuinka vaarallista on antaa lasten olla uima-altaassa ilman kunnollista valvontaa. Perheen pienimmät saattavat uima-altaan vaaroista tietämättöminä mennä uima-altaaseen omin avuin. Jotta tämä voitaisiin estää, olisi uima-altaan ympärille asettaa lapsiturvallinen este. Tämä auttaa pitämään pienokaiset turvassa.

4. Veden uudelleenkäyttö

4 puhallettavan uima-altaan vaaraa

Yhden-kahden käyttökerran jälkeen puhallettavan uima-altaan vesi ei enää ole kovin puhdasta. Itseasiassa siitä tulee merkittävä kasvualusta viruksille ja bakteereille, jotka ovat ihmiselimistölle haitallisia. Jotta voit tarjota lapselle puhtaan ja terveen tilan virkistäytyä, muistathan vaihtaa uima-altaan veden säännöllisesti.

Kuinka estää onnettomuudet puhallettavan uima-altaan kanssa?

On elintärkeää olla tietoinen puhallettavien uima-altaiden vaaroista sekä tehdä tarvittavat varotoimenpiteet niiden kanssa. Vain sillä tavalla voitte lapsenne kanssa vilvoitella ja nauttia kesästä täysillä.

Muistathan, että on meidän aikuisten vastuulla pitää lapsemme turvassa heidän ollessa uimassa. Lapsi on vielä impulsiivinen ja naiivi, joten hän ei vielä tiedä, miten olla turvallisesti uima-altaassa. Lapsen turvallisuuden takaaminen on meidän tehtävämme. Joten jos olet aikeissa ostaa kesäksi puhallettavan uima-altaan, ole vastuullinen ja varovainen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.