4 perheiden monimuotoisuutta korostavaa televisiosarjaa - Äitiyden Ihme
 

4 perheiden monimuotoisuutta korostavaa televisiosarjaa

4 perheiden monimuotoisuutta korostavaa televisiosarjaa
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Olet varmasti katsonut monia televisio-ohjelmia ja elokuvia, joiden pääosassa on perinteinen perhe, johon kuuluvat äiti, isä ja heidän lapsensa. Onneksi yhä useammissa sarjoissa ja elokuvissa esitellään ja korostetaan perheiden monimuotoisuutta ja tuodaan esiin erilaisia perhemuotoja. Tällaiset ohjelmat ja elokuvat auttavat omalta osaltaan ihmisiä ymmärtämään, että yhteiskunnassa on tilaa kaikenlaisille perheille.

4 perheiden monimuotoisuutta korostavaa televisiosarjaa

4 perheiden monimuotoisuutta korostavaa televisiosarjaa

Moderni perhe

Moderni perhe on yksi viime vuosien suosituimmista komediasarjoista. Jo 250 jakson verran olemme saaneet seurata kolmen hyvin erilaisen Pritchett-sukunimeä kantavan perheen elämään. Tässä sarjassa saamme nähdä, kuinka jokaisen perheen arki pyörii.

  • Uusioperhe: Perheeseen kuuluu eronnut mies Jay Pritchett, joka on mennyt uusiin naimisiin Gloria-nimisen naisen kanssa. Glorialla on poika nimeltä Manny edellisestä suhteestaan. Jaylla ja Glorialla on myös yhteinen poika, jonka nimi on Joe ja joka on perheen nuorimmainen.
  • Homoseksuaaliset vanhemmat: Tämän perheen muodostavat miehet nimeltä Mitchell (joka on Jayn poika) sekä Cameron, jotka adoptoivat yhdessä vietnamilaista alkuperää olevan pienen tytön nimeltä Lily.
  • Perinteinen perhe: Tämän perheen muodostavat Jayn tytär Claire, hänen aviomiehensä Phil sekä heidän kolme biologista lastaan, Haley, Alex ja Luke.

The Fosters

The Fosters -sarja on saanut ylistystä kriitikoilta, koska se on käsitellyt HLBT-yhteisön asioita niin luonnollisella tavalla. Tässä televisio-ohjelmassa saamme seurata lesbopariskunnan Stef Fosterin ja Lena Adamsin elämää yhdessä Stefin biologisen pojan sekä kaksien adoptoitujen kaksosten elämää, jotka kaikki ovat teini-ikäisiä.

Naispariskunta päättää alkaa sijaisvanhemmiksi kahdelle veljekselle, jotka ovat joutuneet kokemaan kovia sekä toksisia tilanteita edellisissä sijoituskodeissaan. Aluksi veljesten oli tarkoitus olla vain sijoitettuna perheeseen, mutta lopulta perheen sisäinen luottamus ja kiintymys kasvoi yhä vahvemmaksi. Tämän ansiosta vanhemmat päättävät laittaa adoptioprosessin käyntiin.

Transparent

Transparent-ohjelma on draamakomedia Pfefferman-perheestä, jossa eronneella pariskunnalla on kolme aikuista lasta, jotka elävät jo omillaan. Tämän televisiosarjan tarina alkaa siitä, kun perheen isä päättää kertoa lapsilleen, että hän tuntee itsensä naiseksi. Hän pyytääkin, että lapset kutsuisivat isää tästä lähtien Mauraksi. Lasten eli kolmen veljesten pitää oppia hyväksymään sekä sopeutumaan uuteen, odottamattomaan tilanteeseen. Aluksi se onkin hyvin vaikeaa heille.

4 perheiden monimuotoisuutta korostavaa televisiosarjaa
Amazon Prime Video / Pictures in a Row

Andi Mack

Andi Mack on nuorille suunnattu televisiosarja, jota esitetään Disney Channel -kanavalla. Kyseessä on hyvin erityyppinen fiktiivinen sarja, jota kyseisellä kanavalla on tähän asti totuttu näkemään. Andi Mack kertoo 13-vuotiaasta tytöstä, joka saa tietää, että hänen isosiskonsa onkin todellisuudessa hänen äitinsä.

Tämä sarja seuraa teiniraskaudesta alkunsa saaneen tytön elämää, ja kaikkea muuta siihen liittyvää, niin äidin kuin tytönkin näkökulmasta. Tämä TV-ohjelma on myös ensimmäinen Disneyn sarja, jossa esiintyy homoseksuaalinen hahmo.

Ihmisten on tärkeä tiedostaa, että perheitä on monenlaisia ja kaikki niistä ovat samanarvoisia. Ihmiset tulisi hyväksyä riippumatta heidän sukupuolestaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan, etnisestä alkuperästään tai elämäntyylistään. Tästä syystä onkin tärkeää, että näitä asioita korostetaan myös fiktiivisissä televisiosarjoissa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.