3 hauskaa koko perheen ulkoleikkiä - Äitiyden Ihme
 

3 hauskaa koko perheen ulkoleikkiä

3 hauskaa koko perheen ulkoleikkiä
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jokainen lapsi nauttii saadessaan leikkiä tai pelata vanhempiensa kanssa. Jos kotiinne kuuluu oma piha tai lähellänne on puisto tai muu ulkoilualue, nämä 3 hauskaa koko perheen ulkoleikkiä ovat varma hitti lasten keskuudessa.

3 hauskaa koko perheen ulkopeliä

Räjähtävä pommi

Tätä peliä varten tarvitaan pallo sekä huivi, jolla voi peittää silmät. Muut osallistujat istuvat maassa ringissä ja yksi istuu ringin keskellä. Keskellä istuvan silmät peitetään huivilla. Ringissä istuvat pelaajat siirtävät palloa toisilleen mahdollisimman nopeasti, leikkien pallon olevan pommi.

Samalla ringin keskellä istuva pelaaja laskee kolmeenkymmeneen ja sanelee samanaikaisesti ohjeita muille. Hän voi huutaa kierroksen aikana “suunnan vaihto” niin monta kertaa kuin haluaa. Kun näin tapahtuu, ringissä istuvien täytyy vaihtaa pallon kiertosuuntaa.

Kun ringin keskellä istuva pelaaja pääsee laskuissaan kahteenkymmeneen viiteen, hän varoittaa muita sanomalla “pommi räjähtää pian”. Kun hän on laskenut kolmeenkymmeneen, hän sanoo “pommi räjähtää”. Se, joka pitelee räjähtävää pommia käsissään, putoaa pelistä. Peli jatkuu, kunnes jäljellä on vain yksi pelaaja.

3 hauskaa koko perheen ulkoleikkiä

Sokea kauha

Tätä peliä varten tarvitaan puinen kauha ja huivi peittämään silmät. Kuten edellisessä pelissä, myös tässäkin pelaajat istuvat ringissä ja yksi pelaajista seisoo ringin keskellä. Ringin keskellä seisovan pelaajan silmät peitetään huivilla. Ringin keskellä oleva pelaaja pitelee puukauhaa. Tämän pelaajan tehtävänä on koskettaa muita ringissä istuvia pelaajia puukauhallaan. Tämä ei olekaan niin helppoa kuin uskoisi, sillä ringissä istuvat pelaajat voivat väistellä kauhaa nojaamalla puolelta toiselle. Pelaajien tulee kuitenkin pysyä istuallaan omalla paikallaan.

Kun ringin keskellä oleva pelaaja onnistuu koskemaan ringissä istuvaa pelaaja, puukauhalla kosketettu pelaaja sanoo “kukkuu”, ja silmät sidotun pelaajan tulee arvata, ketä hän on kauhalla koskenut. Jos silmät sidottu pelaaja arvaa oikein, kauhalla kosketettu ja silmät sidottu pelaaja vaihtavat keskenään paikkoja. Jos kauhan haltija ei kuitenkaan arvaa oikein, peli jatkuu samalla tavalla kuin siihenkin asti.

“Leikkiminen pitää meidät eloisina ja valppaina. Se tuo elämäämme korvaamatonta innostuneisuutta. Ilman leikkiä elämä olisi mitäänsanomatonta.”

– Lucia Capocchione

3 hauskaa koko perheen ulkopeliä

Piilotettu liitu

Tässä pelissä yksi pelaaja piilottaa liidun ja muiden pelaajien tulee yrittää löytää se. Peli ei suinkaan ole ihan näin yksinkertainen. Pelaajien tulee ensiksi yhdessä päättää, mikä alue pihasta on niin kutsuttua turvallista aluetta. Muiden pelaajien tulee olla turvallisella alueella sen aikaa, kun yksi pelaajista piilottaa liidun.

Kun liitu on saatu piilotettua, muut pelaajat lähtevät etsimään sitä. Jos tehtävä osoittautuu liian vaikeaksi, liidun piilottaja voi antaa vihjeitä koskien liidun piilopaikkaa. Kun joku pelaajista löytää liidun, hän juoksee muiden pelaajien perään, ja yrittää piirtää liidulla pelaajiin, ennen kuin he saavuttavat “turvallisen alueen”. Ne pelaajat, joihin liidun haltija ehtii piirtämään, joutuvat pelistä pois, ja liidun löytäjästä tulee seuraavan kierroksen liidun piilottaja.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Allué, J. M. (1998). El gran libro de los juegos. Barcelona: Parramón Ediciones.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.