Toimivat lauseet lapsen motivointiin - Äitiyden Ihme
 

Toimivat lauseet lapsen motivointiin

Lapselle on tärkeä puhua aina positiivisesti ja käyttäen hänen olonsa hyväksi tekeviä lauseita - kritisointi ei ole koskaan motivaation kannalta paras valinta.
Toimivat lauseet lapsen motivointiin

Viimeisin päivitys: 29 joulukuuta, 2019

Lasta on tärkeä motivoida rohkaisevilla lauseilla, mikä samalla auttaa häntä kasvattamaan itsevarmuutta ja luomaan terveitä tapoja. Usein jo muutama positiivinen sana riittää rohkaisemaan lasta tavoitteidensa tavoittelussa. Tästä syystä jaammekin tänään parhaat lauseet lapsen motivointiin. Oikeiden sanojen valitseminen saa aikaan suuren eron siinä, miten lapsi reagoi tilanteisiin ja asioihin.

Jos lapsi on positiivinen, hän on jo askelta lähempänä menestystä. Päättäväinen lapsi tarttuu tehtäviin, saavuttaa tavoitteensa ja oppii muita helpommin.

Toimivat lauseet lapsen motivointiin

Positiivinen asenne

Maailman näkeminen postiivisessa valossa on asia, joka tulee opettaa lapsille. Menestys alkaa kotoa, ja vannhempien tulisi olla lastensa liittolaisia.

Seuraavien lauseiden avulla, jotka on suunniteltu juuri lapsen motivoimiseksi, voidaan saavuttaa todella paljon. Niiden myötä voidaan hallita tilannetta paremmin, jotta epäonnistumisen sijasta lapsi menestyisi.

Kannattaa ottaa mukaan leikit, jotta lapsen uteliaisuus saataisiin heräämään. Luo siis kiinnostusta niitä asioita kohtaan, joita lapsi ei muuten haluaisi ryhtyä tekemään.

Tämän tyyppisillä aktiviteeteilla ja haasteilla lapsi pystyy paremmin saavuttamaan tavoitteensa, eikä tilanteessa tarvita painostusta.

Opi, mitä sinun tulee sanoa lapsesi inspiroimiseksi – “Tänään on mahtava päivä olla iloinen” on erinomainen lause päivän aloittamiseksi.

Lapsen varmuus omasta itsestään

Kun lapsi on vielä hyvin nuori, hänen itsevarmuutensa kehitys on asia, johon tulee panostaa. Tämä saa aikaan sellaisia miehiä ja naisia, jotka yrittävät päättäväisesti mennä eteenpäin.

“Tiedän, että voin luottaa sinuun” on lause, joka antaa lapselle varmuutta sekä samalla tekee hänestä velvollisen. “Tiedän, että pystyt siihen”, “Minä rakastan sinua” ja “Luota minuun” ovat kaikki lausahduksia, jotka auttavat viemään perille juuri tämänlaisen viestin.

Toimivat lauseet lapsen motivointiin

Lapsesi vaivannäön palkitseminen positiivisilla kommenteilla on ehdottomasti kannattava asia pidemmälläkin aikavälillä. On monia hyviä lauseita, joista voit valita sopivimmat lastasi motivoidaksesi, ja tässä tulee muutamia esimerkkejä:

  • “Se on kyllä sen arvoista.”
  • “Tiedän, että pystyt siihen.”
  • “Olet päässyt niin pitkälle.”
  • “Sinulla on niin hyviä ideoita!”
  • “Kokeile sitä, vaikka tekisitkin virheen – tiedän, että löydät ratkaisun.”

Lapsen vaivannäön tunnustaminen on myös viisasta. Sellaiset lauseet kuten “virheesi ovat todiste siitä, että yrität” rohkaisevat lasta olemaan kestävä.

Rehellisyys on myös yksi sellainen arvo, jota ei tule sivuuttaa. “Tee oikein, vaikka kukaan ei katselisi” – tämä on yksi opetus, joka auttaa lasta olemaan motivoitunut, ja sen sanoma on hyvin vahva.

Positiiviset lauseet motivoivat

Lapset tarvitsevat positiivisia sanoja. Sellaisia sanoja, jotka motivoivat heitä tekemään töitä. “Se, että et yritä, on pahempaa kuin epäonnistuminen” on viesti, jota voit käyttää estääksesi sitä, että lapsesi luovuttaa, tai sitten tämä: “Jos voit kuvitella sen, voit saada sen touteutumaan”.

Lapsen mielikuvituksen edistäminen voi myös olla loistava apu: “Voit saavuttaa haluamasi olemalla luova.”

Lauseet, joita käytät lapsesi motivoimiseksi, tulisi mukauttaa hänen ikänsä muuttumiseen. Auta häntä miettimään ympäristöään, jotta voisit auttaa häntä tulemaan viisaaksi ihmiseksi.

“Tee unelmistasi suurempia kuin peloistasi.” “Mitään ei koskaan ole saavutettu ilman innostuneisuutta.”

Lapset tarvitsevat positiivisia sanoja – sanoja, jotka motivoivat heitä tekemään ja jatkamaan luovuttamatta.

Lasta voi rohkaista aloittamaan esimerkiksi näiden vaihtoehtojen avulla:

  • “Ole rohkea!”
  • “Tosi hyvää työtä!”
  • “Olet onnistunut niin hyvin!”
Toimivat lauseet lapsen motivointiin

Miettiminen ja lapsen mielipide

Lapsi ymmärtää sellaiset lauseet kuten “Kaikki on mahdollista, kunhan vain uskot” ja “Jos olet positiivinen, sinulla tulee aina olemaan positiivinen elämä”.

Tämän tyypppiset viestit rohkaisevat lasta ajattelemaan itse, tekemään omia havaintoja ja olemaan ilman pelkoa siitä, mitä muut saattavat sanoa.

Sano näin: “Olen kiinnostunut sinun mielipiteestäsi”, “Oletko samaa mieltä?”, “Olet niin tarkkanäköinen”. Älä pelkää kysyä kysymyksiä.”

Mitä tulee lapsen identiteetin ja persoonallisuuden vahvistamiseen, sellaiset lauseet, jotka korostavat jotakin lapsen positiivista ominaisuutta, ovat hyviä. Nämä ovat toimivia valintoja:

  • “Pidän sinusta sellaisena kuin olet.”
  • “Voit aina olla ylpeä itsestäsi.”
  • “Minä olen ylpeä sinusta.”
  • “Rakastan viettää aikaa kanssasi.”
  • “Ei ole ketään kuin sinä, sinä olet ainutlaatuinen.”

Kun lapsen kyky ajatella järkevästi lisääntyy, voit käyttää lauseita, jotka auttavat lasta motivoitumaan jatkamaan ilman luovuttamista, kuten: “On rohkeaa aloittaa projekti, mutta sen päätökseen saaminen kertoo kestävyydestä” ja “Jotta voitaisiin ennustaa tulevaisuutta, tarvitaan luomista”.

Toisaalta taas on vahvoja lauseita, jotka auttavat lasta ensinnäkin pohtimaan, mutta lisäksi edistävät sitä, että hän pysyy toiminnassa. “Yö ei koskaan ole voittanut aamua.” “Mikään ongelma ei koskaan ole saanut toivoa katoamaan.”

“Sen sijaan, että ajattelet syitä siihen, että jokin voi mennä pieleen, ajattele syitä sen onnistumiseen.” “Se, joka muuttaa ajatteluaan, muttaa kohtaloaan.”

On aina tärkeää puhua lapselle positiivisesti ja käyttää lauseita, joiden avulla hänen olonsa tulee hyväksi – kritisointi ei ole motivoinnissa sopiva valinta. Arvosta lasta, anna hänelle rohkaisua ja osoita, että häneen voidaan luottaa.

Näin pystyt edistämään sitä, että lapsistasi kasvaa menestyksekkäitä, kyvykkäitä ja kestäviä ihmisiä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.