Tämä video osoittaa, että keskonen vahvistuu rakkaudella - Äitiyden Ihme
 

Tämä video osoittaa, että keskonen vahvistuu rakkaudella

Tämä video osoittaa, että keskonen vahvistuu rakkaudella
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tämä video tallentaa yhden maailman lukemattomista tarinoista keskosiin liittyen. Videossa Lyndsey, joka on Ward Miles Millerin äiti, halaa johtoihin ja letkuihin peitettyä keskosvauvaansa, ja tämä pätkä kosketti minua syvästi.

Sosiaalisessa mediassa laajalle levinneen videon ensimmäiset muutamat minuutit näyttivät sekä kivuliailta että kauniilta samaan aikaan. Lyndsey pääsi halaamaan poikaansa (joka syntyi 15 viikkoa etuajassa) vähintään kahden sairaanhoitajan avustamana. He pitelivät letkuja ja johtoja, jotka yhdistivät pikkuruisen vastasyntyneen vartalon niihin laitteisiin, jotka pitivät tätä hengissä.

Aluksi Lyndseyn ilme näytti huolestuneelta, mutta samalla – enkä edes tiedä, miten selittäisin tämän, sillä kyseessä oli muutakin kuin pelkkä ilme – kasvot välittivät rakkautta ja hellyyttä. Kohtauksessa, jossa Lyndsey saapuu kotiin, hän sanoo ajattelevansa poikaansa ja kertoo ajattelevansa tätä aina.

Lyndsey rakastaa poikaansa eikä koskaan menetä uskoaan Jumalaan. Hän ei lakkaa luottamasta siihen, että poika selviää kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. “Hän on taistelija”, Lyndsey sanoo yhdessä vaiheessa.

Videon nimeltä “Ward Miles – First Year” (Ward Miles – Ensimmäinen vuosi) kuvasi poikavauvan isä Benjamin Scot, ammattivalokuvaaja. Video on rakkaustarina, joka tiivistää 107:n päivän mittaisen sairaalajakson kuuteen minuuttiin.

Rakkaus vahvistaa keskosia

Video rakkaudesta

Tämä video tiivistää poikani ensimmäisen elinvuoden. Hän syntyi todella etuajassa ja hänen piti selvitä monesta suuresta koetuksesta. Yksikään ei kuitenkaan ole ollut suurempi kuin Jumala. Tämä on tarina äidin rakkaudesta omaa vauvaansa kohtaan”, Benjamin kirjoitti.

Tämä kaunis video näyttää äidin ehdottoman rakkauden lastaan kohtaan. Tarinan äiti ei koskaan menetä uskoaan, ja hän puhuu vauvalleen joka päivä sekä osoittaa tälle hellyyttä, vaikka tietääkin, että poika on vaikeassa tilanteessa oman pienuutensa takia.

Ward Miles Millerin mahdollisuudet selviytymisen suhteen olivat epätodennäköiset, kuten monien muidenkin keskosina syntyneiden vauvojen tapauksessa ympäri maailmaa. Monista vauvoista huolehtivat Benjaminin ja Lyndseyn kaltaiset ihmiset, jotka eivät ikinä menetä uskoaan.

Kuvatekstinä yhdessä Benjamin Scotin Instagramiin postaamista kuvista luki: Tänään on iso päivä Ward Milesille. Hänelle laitetaan IPCC-letku, joka ulottuu suonesta joko kädessä tai jalassa aina sydämeen asti. Kyseessä on hienovarainen toimenpide, mutta se on suuri askel hänelle. Älkää lakatko rukoilemasta uuden parhaan ystäväni puolesta.”

Kuvat kertovat myös keskoslasten jatkuvasta kamppailusta hengityskoneen sisällä. “Haluan kiittää lääkäreitä, sairaanhoitajia ja sairaalahenkilökuntaa kaikkialla maailmassa, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen auttaa näitä vauvoja paranemaan. Poikani sai mahdollisuuden tulla kotiin, kiitos teidän!” Benjamin lisäsi.

Rakkaus vahvistaa keskosia

Ward Miles Millerin isän viraalinen tarina

“Ward Miles – First Year” on supersuosittu video, mutta se ei ole suinkaan ainoa tarina tällaisesta kauniista kamppailusta. Tiedän, että maailmassa on satoja äitejä, joilla on vastaavia upeita tarinoita kerrottavinaan.

Viime vuonna haastattelin naista nimeltä Elba Herrera de Encinas, joka on Jorge Andrés Encinasin äiti. Jorge syntyi viisi kuukautta etuajassa ja painoi vain 500 grammaa, eivätkä hänestä huolen pitäneet lääkäritkään uskoneet hänen selviytyvän. Hän kuitenkin selviytyi.

“Sairaanhoitajat sanoivat minulle: hän ei oikein tunnu ottavan haastetta vastaan.”. Nämä sanat tarkoittivat, etteivät sairaanhoitajat uskoneet vauvan selviytyvän, mutta Elba ei ikinä ottanut heidän sanojaan vakavasti.

Sekä Ward että Jorge syntyivät aiemmin kuin heidän oli tarkoitus. Heidän sisäelimensä eivät olleet valmiit, mutta uusimman teknologian lisäksi molemmilla oli äidit, jotka omistivat itsensä lastensa rakastamiselle.

Molemmat puhuivat lapsilleen näiden ollessa hengityskoneessa, eikä kummankaan usko huojunut, vaikka ennusteet näyttivät huonoilta. He olivat molemmat vakuuttuneita siitä, että rakkaus ja Jumalan apu pelastaisivat heidän lapsensa.

14 hengityskatkosta, kuukausien mittainen lastensairaalan teho-osastojakso, kirurgiset toimenpiteet, sydänkohtausten vuoksi toisiin sairaaloihin tehdyt hätäkuljetukset… Ja kaikki unettomat yöt,  taloudelliset uhraukset ja vuosien terapia. Näiden jälkeen Jorge Andrés ei pelkästään selviytynyt: hän on nykyään terve ja lahjakas yhdeksänvuotias lapsi, Elba Herrera kertoo meille.

Elban tapauksessa kyse oli monisikiöraskaudesta, jossa vauvat alkoivat kokea komplikaatioita viiden kuukauden iässä verenpaineongelmien, kroonisen stressitilan ja raskausmyrkytyksen takia. Elba Herreralle tehtiin abortti lääketieteellisistä syistä, joka pelasti yhden puolikiloisen vauvan – tämä siis painoi vain 500 grammaa, ja myöhemmin vain vaivaiset 400 grammaa.

“Kaikella, mitä Jorgen tapauksessa tapahtui, pitäisi olla jokin tarkoitus. Aloimme työskennellä tämän parissa jakaaksemme kokemuksemme, sillä kyseessä on Jumalan ihme. Vanhempien, perheen, opettajien ja muiden keskosemme ympärillä olleiden ihmisten työ on arvokasta“, sanoo Herrera, joka on myös nähnyt Ward Milesin videon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.